Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

22.10.2014

Turībā notiks diskusija par patērētāju tiesībām un to nozīmi izejošajā tūrismā

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes Tūrisma pētniecības centrs aicina uz šī studiju gada otro diskusiju, kas notiks 29.oktobrī, plkst.15:30 Biznesa augstskolas Turība mācību telpā StartUp hotel. Diskusijas tēma ir „Patērētāju tiesības un to nozīme izejošajā tūrismā”.

Atšķirībā no vairākām iepriekšējām diskusijā šoreiz galvenā uzmanība tiks veltīta tieši Latvijas izejošā tūrisma tirgum un Latvijas patērētājam. Turpinoties ekonomiskās situācijas attīstībai, izejošajā tūrismā ir vērojamas pozitīvas tendences, kuras apstiprina pieaugošā tūristu skaita dinamika. Vienlaikus, Latvijas patērētājam kļūstot izglītotākam un prasīgākam, tūrisma pakalpojumu sniedzējiem daudz vairāk nākas pievērst uzmanību patērētāju apmierinātībai. Tomēr, strādājot šajā nozarē, pakalpojumu sniedzējiem nākas saskarties ar dažādām neparedzamām situācijām, kurās nav iespējams nodrošināt pakalpojumu kvalitāti plānotajā līmenī.
 
Diskusijā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas skar gan pakalpojumu sniedzējus, gan tūristus. Galvenais mērķis ir noskaidrot, cik godprātīgi ir Latvijas izejošā tūrisma uzņēmumi un kurās situācijās visbiežāk novērojami patērētāju tiesību pārkāpumi. Plānots diskutēt arī par Latvijas izejošā tūrisma patērētāju, tā zināšanām par savām tiesībām un to nozīmi, par iespējām, kādas sniedz esošā likumdošana un kādas ir patērētāju tiesību pilnveides iespējas Latvijā.

Par aktualitātēm Latvijā stāstīs un esošās situācijas raksturojumā dalīsies Patērētāju tiesību aizsardzības centra Patērētāju tiesību uzraudzības departamenta direktore, iestādes direktora vietniece Ieva Baldiņa-Brūklīte,  Patērētāju tiesību uzraudzības departamenta Pirmās patērētāju kolektīvo interešu uzraudzības daļas vadītāja Elīna Krecele-Germane  un Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes dekāne Ingrīda Veikša. 


 Marta Kive
 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts