Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.09.2017

Trikātas siera rūpnīca atsāk darbu

Pirms diviem gadiem bankrotējušo piena pārstrādes rūpnīcu Trikātā iegādājušies brāļi Kaspars un Rolands Putniņi, pilnībā atjaunojot rūpnīcu un atsākot ražot savulaik iecienīto “Trikātas Dor Blue”, kā arī vēl virkni citu bioloģisko sieru.

“Atjaunojām gan pašu rūpnīcu, gan arī nomainījām visas iekārtas. Iepērkam bioloģisko pienu un ražojam četru veidu sierus – “Dor Blue”, “Krievijas”, “Holandes” un ” Maasdamer”,” sacīja Kaspars Putniņš.

Viņš atturējās nosaukt rūpnīcā investēto līdzekļi apjomu, bet norādīja, ka tie bijuši “krietni lieli”. Savukārt saistībā ar produkcijas tirgu tiek plānots, ka sieri tiks realizēti gan vietējā tirgū (patlaban lielveikalā “Stockman”), gan arī tiekot domāts par eksportu.

Kā portālam laukos.lv atzina biedrības “Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova, Trikātas rūpnīcas darbības atjaunošana ir apsveicama ziņa, jo “Trikātas piena” piedāvājums ļauj ne tikai dažādot siera tirgu, bet arī nozīmē jau iepriekš iecienītas siera šķirnes atgriešanos apritē.

“Tas, ka atgriezies siers “Trikātas Dor Blue”, ir brīnišķīga ziņa. Protams, to ražo senajos Trikātas muižas pagrabos, kas ir ideāli zilā siera nogatavināšanai. Lai pilnvērtīgi attīstītos pelējuma sēnīte Penicillium roqueforti, tai vajadzīga dabīga, silti mitra vide. Apmēram tāda, kāda ir Francijas Kamalū kalna alu sistēmā pie Rokforas pilsētiņas, kur šo sieru sāka ražot 1081.gadā. “Trikātas piens” uzspodrinās kādreizējo Trikātas sieru izcilo kvalitāti, ko savā laikā bija sasniedzis viens no zinošākajiem siera vecmeistariem Vladislavs Čulčs,” sacīja biedrības vadītāja.

Kā liecina ” Firmas.lv” dati, SIA “Trikātas piens” reģistrēta 2016.gada 1.septembrī Beverīnas novada Trikātā, pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Uzņēmuma īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Kaspars un Rolands Putniņi.

Ingrīda Mičāne
Avots: la.lv

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts