Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

04.12.2014

Trešajā ceturksnī Rīgā ārvalstu tūristu skaits pieaudzis par 12%

Šā gada trešajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs apmetušies 382 458 viesi, kas ir par 12% vairāk nekā šajā laika periodā pērn, taču pavadīto diennakšu skaits palielinājies par 16%, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) apkopotā Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) informācija. Visvairāk tūristu ieradušies no Vācijas, Krievijas, Somijas, Igaunijas un Zviedrijas. 

Šā gada otrajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs visvairāk apkalpoti  viesi no Vācijas – 15%, Krievijas – 13,5%, Somijas – 6%, Igaunijas, Zviedrijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas – 5%, Itālijas – 4%. 

Savukārt procentuāli lielākais tūristu skaita pieaugums no noteiktajām mērķa valstīm bijis no Lielbritānijas – 66%, Vācijas – 31%, Dānijas – 29%, Baltkrievijas – 28%, Francijas – 19%, Nīderlandes – 18%. 

Aizvadītājā ceturksnī ir novērota pozitīva tendence – lai arī krievu tūristu skaits, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, ir samazinājies par 16%, pateicoties veiktajām mārketinga un komunikācijas aktivitātēm, kopējais tūristu skaita pieaugums Rīgā saglabājies stabils.

“Dati rāda, ka tūristu skaits no Krievijas aizvadītajā ceturksnī ir krities, taču jāņem vērā, ka trešdaļa šīs valsts tūristu labprātāk izvēlas palikt pie radiem un draugiem nekā izmantot viesnīcu pakalpojumus, kas būtiski ietekmē oficiālos statistikas rādītājus. Līdzīgi kā tas novērots iepriekš, īpaši pieaugusi Rietumeiropas valstu iedzīvotāju interese par Rīgu un Latviju kopumā,” skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.

2014.gada trešajā ceturksnī Rīgā darbojās 122 tūristu mītnes, un bija pieejamas  14 166 gultasvietas. 


Anna Blaua

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts