Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

18.12.2014

TOP 7 vēlo brokastu vietas Rīgā

Vēlās brokastis jeb brančs (brunch) ir nedēļas labākā maltīte, kad pēc saspringtas darba dunas ģimenes lokā var laiski baudīt gardus ēdienu, risināt garas sarunas ar draugiem vai mierīgi palasīt jaunākos žurnālus. 

Arī Rīgā ir uzplaukusi vēlo brokastu kultūra, un labākie restorāni un kafejnīcas cenšas pārspēt viens otru, sestdienās un svētdienās piedāvājot izsmalcinātas bufetes un labus vīnus. 

„Vēlās brokastis - tas ir gandrīz kā mājās, lielākā atšķirība - var panašķoties ar visādām garšīgām lietām. Un lieliskā atmosfērā nesteidzīgi iedzert kafiju, starp citu, to daru tikai svētdienās,” atklāj dziedātājs Normunds Rutulis. 

Labāko vēlo brokastu vietu TOP 7 ir apkopojis nodibinājums „Live Rīga”.

1. Restorāns „Aqua Luna”
Brīvdienas ir īstais brīdis, lai mierīgi ieturētos ārpus pilsētas centra, baudot satriecošu skatu Daugavas malā. Plašais modernu Eiropas ēdienu klāsts priecēs gan klasisko vērtību piekritējus, gan gardēžus, kas allaž grib izmēģināt kaut ko jaunu. Šeit ikviens varēs atrast to, kam ir jābūt kārtīgā „brunch” – sākot no vairākiem olu ēdieniem, izciliem desertiem līdz izsmalcinātai vēlo brokastu kokteiļu dzērienkartei par īpaši izdevīgām cenām. Ideāla vieta, kur vienlaikus baudīt dabas spēku, mājīgu gaisotni un izcilu ēdienu. 

2. Restorāns „Bibliotēka Nr1.”
Vieta, kur burvīgais Vērmanes dārzs, izsmalcināta gaisotne it visā savijas ar meistarīgi pagatavotiem latviešu modernās virtuves ēdieniem. Vēlo brokastu klāsts regulāri tiek papildināts ar šefpavāra Māra Jansona radītiem jauniem, sezonāliem ēdieniem. Plašs Itālijas vīnu klāsts. 

3. Klubs „Piens”
Viena no visiecienītākajām ballīšu vietām Rīgā, 30.gadu stilā iekārtotais klubs „Piens” piedāvā arī gardas brīvdienu brokastis. 

4. Kafejnīca/veikals „Sirmais & Dreibants”
Šovasar atklātā kafejnīca/veikals „Sirmais & Dreibants” ir jaunākais šefpavāru Mārtiņa Sirmā un Ērika Dreibanta lolojums. Sākotnēji tapušais veikals, kur tirgoti „Sirmais&Dreibants” garšvielu maisījumi un virtuves piederumi, papildināts ar kafejnīcu. Tajā pieejams viegls, taču pārdomāts ēdienu un vīnu piedāvājums. 

5. Kafejnīca „Illy”
Viena no vēlo brokastu kultūras pionierēm Rīgā - „Illy” jeb „Innocent Cafe” arī brīvdienās piedāvā gardu kafiju un veselīgus ēdienus no ekoloģiski audzētiem Latvijas produktiem. Mājīgā, iecienītā branča vieta būs iedvesmojošs sākums labām brīvdienām. 

6. Restorāns „Burkāns”
Eleganta, izsmalcināta un visiem saprotama vēlo brokastu vieta, kur nobaudāms aukstais zviedru galds, karstās uzkodas un deserts, kā arī var nogaršot kādu no pieciem šefpavāra izstrādātajiem branča piedāvājumiem. Starp citu, senie grieķi esot ticējuši, ka burkānu lietošana uzturā palīdzot ātrāk iemīlēties. 

7. Restorāns „Locale” 
„Locale” – tulkojumā no itāļu valodas nozīmē „vietējais”. Šogad atklātais restorāns piedāvā itāļu versiju par latviešu virtuvi. Te nobaudāmi labākie un garšīgākie Latvijas produkti, kuru pagatavošanā šefpavārs Andrea Bresans iedvesmojas gan no Vidusjūras virtuves, gan mūsu tradīcijām. Svētki visiem jutekļiem.





Anna Blaua

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts