Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.02.2018

Taizemes ēdieni vai not very spicy

Ja vien tie nav augļi, par taizemiešu ēdieniem jāsaka: “asi!”. Patiešām, ja jums restorānā prasa, cik asu vēlaties ēdienu, tad atbildot “not very spicy”, varat sagaidīt, ka pēc latviešu standartiem, tas būs ļoti asi. Tāpēc iesakām ņemt šīs atšķirības vērā. Esot Taizemē noteikti jāizbauda tradicionālā Tom Yum zupa, ko var nobaudīt arī daudzos restorānos Rīgā, tomēr nekur tā nebūs tik autentiska kā Taizemē. Jārēķinās, ka zupa būs asāka nekā ierasts, tomēr garša būs ļoti izteikta un pilna ar garšaugiem. 

Taizemē, it sevišķi kūrortpilsētās izplatītas ir jūras veltes, un tās ir ļoti labā kvalitātē. Garneles, vēži, krabji, astoņkāji, zivis – to visu var viegli sastapt tirdziņos. Turpat taisa arī suši, ko uzskata par vietējo street food. Bez jūras veltēm var baudīt arī plašu klāstu ar augļiem, visizplatītākais no tiem ir kokosrieksts, bet ir arī mango, banāni, ananāsi, vīģes, ogas, arbūzi un augļu smūtiji.

Tālāk prom no dabas un iekšā pilsētā sastapsiet mazāk svaigos ēdienus un vairāk ceptus, eļļā vārītus kulinārijas izstrādājumus. Dažādas desiņas, gaļas produkti, zivis, jūras dzīvnieki, žāvēti augļi – piedāvājuma variācijas ir tik dažādas, ka lielākoties produkta oriģinālo formu ir grūti saprast ar pirmo acs uzmetienu. 

Ja rodas vēlme pēc kaut kā pazīstama, pieejami ir arī McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Starbucks, Burger King un citi ātrās ēdināšanas uzņēmumi, tomēr arī to piedāvājums atšķiras no Eiropā sastopamā. 
Kopumā var apgalvot, ka Taizemes virtuve ir ļoti diferencēta un piedāvā nebijušu pieredzi kulinārijā, kas ievērojami atšķiras no Eiropas visdažādākajos veidos. Iesakām izmēģināt visu, ko Taizeme sniedz!
 

Horeca


Galerija

  

Vēl ziņas

Restbar MO notika Green party
Šogad pieaudzis uzņēmumu apvienošanās darījumu skaits
Grilēšanas ballīte - Saldus garšu festivāls
FM un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija paraksta vienošanos
Zelmas piena pankūkās siera vietā produkts no augu taukiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts