Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri Konference 21.09.2017

Ziņas

20.10.2016

Starptautiskajā Šefpavāru dienā popularizēs veselīgu ēšanu bērnu vidū

Šodien Starptautisko Šefpavāru dienu Latvijas pavāri izvēlējušies atzīmēt ne tik ierasti. Šoreiz netiek gatavoti izsmalcināti un ekskluzīvi ēdieni restorānu apmeklētājiem, bet gan rīkoti pasākumi bērniem, lai attīstītu viņu ēšanas un uztura paradumus. Sākt ēst veselīgi nekad nav par vēlu, vai ne?  

Šā gada Starptautiskās Šefpavāru dienas idejas autori ir Nestlé programmas Veselīgi bērni (Nestlé Healthy Kids) un Pasaules Pavāru apvienību asociācijas pārstāvji, un tās mērķis ir veicināt un popularizēt veselīgu ēšanu bērnu vidū. Notikums ir kļuvis par tradīciju un tiek svinēts katru gadu 20. oktobrī kopš 2014. gada. 

Latvija projektā piedalās otro reizi. Divi no Latvijas izcilākajiem pavāriem – Halads Saušs un Svetlana Riškova – vadīs veselīgas un jautras kulinārijas stundas Rīgas Centra daiļamatniecības vidusskolā un mācīs bērnus, kā pagatavot vienlaikus veselīgu un gardu maltīti.

Starptautiskās Šefpavāru dienas tēma šogad ir Māksla uz šķīvja. “Maltītes, kuras ir jautri gatavot un uz šķīvja izskatās interesanti, vienmēr piesaista bērnu uzmanību, pat ja tie ir dārzeņi. Veselīga ēdiena gatavošana kopā ar bērniem ļauj sarunāties ar viņiem par tādām tēmām kā uztura nozīme, veselīgs dzīvesveids un ēšanas paradumu attīstīšana jau pavisam agrā vecumā, komunicējot ne tikai ar bērniem, bet arī vecākiem,” komentē Latvijas Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Šādas kulinārijas darbnīcas piesaista bērnu uzmanību un interesi, kā arī veido izpratni par veselīgas ēšanas un fizisko aktivitāšu nozīmi ikdienā. “Starptautiskā Šefpavāru diena ir lieliska iespēja runāt ar bērniem par uzturu, veselību un kopējo labsajūtu. Iedrošinot bērnus būt radošiem savās maltītēs un iesaistot viņus gatavošanas procesā, mēs varam uzlabot viņu dzīves kvalitāti un nodrošināt veselīgāku nākotni,” skaidro Ariana Rastauskaite.

Starptautiskā Šefpavāru diena tiek svinēta visā pasaulē, iesaistot vairāk nekā 10 miljonus pavāru.


Aiga Bernsone



  

Vēl ziņas

Spīķeru centrālajā laukumā notiek Rīgas svētku restorāns
Kāpēc kāpusi sviesta cena
Apvienotajā Karalistē ir jūtams vaniļas saldējuma deficīts
Ar skaļiem aplausiem un ovācijām ir noslēdzies Starptautiskais mūzikas festivāls SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante
Latvijā ražotais degvīns “Amber Gold” iegūst prestižo Red Dot balvu dizainā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts