Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

13.06.2019

Starptautiskais Garšas institūts paziņo 2019. gada degustācijas rezultātus

Starptautiskais garšas institūts (agrāk iTQi), kas ir pasaules līderis garšas novērtēšanā un sertifikācijā, 3. jūnijā Beļģijā paziņoja produktu un dzērienu 2019. gada degustācijas ilgi gaidītos rezultātus. Tie iegūti, novērtējot un sertificējot patēriņa pārtiku un dzērienus 2019. 


Gadu gaitā Starptautiskais garšas institūts ir pārbaudījis vairāk nekā 15 000 produktu. Šogad ir sertificēti 1885 produkti. Sertificēto produktu saraksts ir publicēts interneta vietnē https://www.taste-institute.com 

Balvas tika sadalītas sekojoši:
Diamond Award saņēma 21 produkts
Crystal Award saņēma 79 produkti
Superior Taste Award 3 zvaigznes saņēma 352 produkti
2 zvaigznes saņēma 1020 produkti
1 zvaigzni saņēma 513 produkti

Starptautiskā garšas institūta rīkotājdirektors Laurens van Vasenhovs stāsta: „200 slaveni šefpavāri un someljē pulcējās Briselē, lai sniegtu objektīvu un profesionālu garšas novērtējumu produktiem no 100 valstīm. Žūrijā bija šefpavāri, Michelin zvaigžņu ieguvēji, kā arī titula Labākais someljē īpašnieki – viņi visi piedalījās ražotāju deklarēto produktu aklajā degustācijā. Produktiem ar augstiem organoleptiskajiem rādītājiem tiek piešķirta prēmija Superior Taste Award.”

Sertificētiem produktiem atkarībā no sensoru analīzes rezultātiem tiek piešķirts attiecīgs daudzums  Superior Taste Award zvaigžņu, pēc analoģijas ar Michelin zvaigznēm – viena, divas vai trīs: 

Diamond Taste Award: 3 zvaigznes 7 reizes 10 gadu laikā
Crystal Taste Award: 3 zvaigznes 3 gadus pēc kārtas  
3 zvaigznes : vairāk nekā 90% – izcila garša 
2 zvaigznes: no 80 līdz 90% – lieliska garša 
1 zvaigzne: no 70 līdz 80% – ievērojama garša

Pārtikas un dzērienu ražotāji no visas pasaules iesniedz Garšas institūtam savus ražojumus šefpavāru un someljē novērtējumam dažādu iemeslu dēļ:
- lai saņemtu profesionālu un objektīvu atsauksmi par savu produktu kvalitāti jaunu produktu izstrādei un kvalitātes kontrolei;
- institūta sertifikāts palīdz sarunās ar mazumtirgotājiem, izplatītājiem un importētājiem;
- lai ar Superior Taste Award pievērstu uzmanību savam produktam un uzņēmumam, izmantojot to mārketingā un sabiedriskajās attiecībās.


Apbalvošanas ceremonija notiks Briselē, 24. jūnijā prestižajā Théâtre Royal des Galeries.

Par Starptautisko garšas institūtu
Lai demonstrētu koncentrēšanos uz savu misiju, novērtējot un sertificējot pārtikas un dzērienu produktus, institūts paziņo par nosaukuma Starptautiskais garšas un kvalitātes institūts maiņu uz Starptautisko garšas institūtu.

Tiek atvērta arī jauna interneta vietne ar jaunu vizuālo identitāti https://www.taste-institute.com

Institūta žūrija sastāv no slaveniem šefpavāriem un someljē, starp tiem: El Bulli fonda galvenais someljē Ferran Centelles, 2017. gada labākais someljē Manuel Jimenez, Alain Nonnet, kurš 36 gaduu laikā ieguvis 2 Michelin zvaigznes, Itālijas Bocuse d’Or 2017. gada konkursa uzvarētājs Gaetano Raguni, Lielbritānijas virtuves vēstnieks un slavenais BBS šefpavārs Alan Coxon un Michelin zvaigznes īpašniece Cristina Figueira.

Produktus analizē un vērtē pēc stingras un neitrālas metodoloģijas. Tos aklajā režīmā degustē lieli neatkarīgu ekspertu paneļi, kuri novērtēšanas procesā nezina ne izcelsmes valsti, ne zīmolu, ne ražotāja nosaukumu. Papildus piešķirtajiem vērtējumiem žūrijas locekļi sniedz komentārus un ierosinājumus turpmākai produktu uzlabošanai.

Papildu informācijai par Starptautisko garšas institūtu: Eric de Spoelberch +32 2372 34 22 eric@taste-institute.com


Horeca.lv 


  

Vēl ziņas

KONFERENCE:PIEGĀDES ĶĒDE, RAŽOŠANA, RANSPORTS & LOĢISTIKA. EKSPORTS. TIRDZNIECĪBA. E-KOMERCIJA
Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkurss Jaunais Maiznieks 2019
SPI grupas izšķirošā uzvara Stolichnaya preču zīmes strīdā
13. novembrī seminārs-Kā izplatīt vietējo pārtiku Bizness-Biznesam tīklā
No 5.-7. februārim Berlīnē notiks starptautiskā augļu un dārzeņu loģistikas nozares izstāde


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts