Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.09.2022

Starptautiskā dzērienu izstāde Wine & Gourmet Japan kļūs par ProWine Tokyo


Pēc ASV un Ķīnas Japāna ir trešais lielākais ekonomikas tirgus ar unikālu, ļoti izsmalcinātu ēšanas un dzeršanas kultūru. 
Tiek prognozēts, ka 2022. gadā vīna pārdošanas apjomi uz vienu iedzīvotāju būs aptuveni 66 eiro, kas ir krietni virs pasaules pārdošanas apjoma uz vienu iedzīvotāju, kas ir aptuveni 37 eiro apmērā.
Tas padara Japānu par ideālu vietu ProWine Tokyo kā starptautiskās vīna un stipro alkoholisko dzērienu tirdzniecības izstādes ProWein turpinājumu.
 
ProWein notiek katru gadu kopā ar vairākiem citiem tirdzniecības gadatirgiem pārtikas un dzērienu nozarē Big Sight izstāžu centrā Tokijā un sniedz visaptverošu pārskatu par nozari.  Wine & Gourmet Japāna līdz šim ir aptvērusi vīna un stipro alkoholisko dzērienu nozari pārtikas gadatirgu kontekstā. Messe Düsseldorf tagad pārņem sadaļu "Vīns" no Wine & Gourmet Japan. 
Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu tēma tiks iekļauta jaunajā ProWine Tokyo no 2024. gada; jau 2023. gadā (no 12. līdz 14. aprīlim) Wine & Gourmet tiks saukts par Japānu – to nodrošina ProWein. Tāpat kā Wine & Gourmet Japan, ProWine Tokyo vienmēr tiek rīkots paralēli lielajam FABEX ar pārējām piecām pārtikas izstādēm Dessert Sweets & Bakery Festival, Food & Bakery Festival. Dzērienu OEM Matching Expo, Japānas nūdeļu rūpniecības izstāde, Premium Food Show un ISM Japan. Pavisam nesen, 2019. gadā, uz šo nozīmīgo nozares tikšanos ieradās 917 izstādes dalībnieki no 19 valstīm un 78 024 tirdzniecības apmeklētāji.
“Ar ProWine Tokyo mēs atbalstām savus klientus, lai tie veiksmīgi nostiprinātos ļoti dinamiskajā Japānas tirgū. Izaugsmes potenciāls ir milzīgs, īpaši pateicoties brīvās tirdzniecības līgumam ar Eiropas Savienību, kas stājās spēkā 2021. gada februārī. Tomēr mēs arī redzam, ka dažos svarīgos pārdošanas tirgos pašlaik notiek lejupslīde un ka Japāna ir interesanta alternatīva daudziem ražotājiem. Pateicoties sadarbībai ar FABEX, mēs virzāmies ļoti pievilcīgā vidē. Kopumā mēs esam ļoti pārliecināti, ka ar ProWine Tokyo radīsim nozarei pievienoto vērtību," saka Maikls Degens, Messe Düsseldorf izpilddirektors un Messe Düsseldorf Japan valdes priekšsēdētājs.

Slavenā Japan Food Journal FABEX organizators arī atzinīgi vērtē pašreizējo attīstību Tokijas izstāžu vietā. “Japānas vīna un stipro alkoholisko dzērienu tirgus ir ļoti īpatnējs, un tā kvalitātes standarti ir augstāki par vidējo. Tāpēc mēs esam ļoti gandarīti, ka mūsu klienti nākotnē varēs gūt labumu no ProWein pieredzes,” komentē Katsuki Hirayama, Japan Food Journal viceprezidents.

ProWein kā spēcīgs starptautiskās industrijas partneris
ProWein ir pasaulē nozīmīgākā tikšanās vieta vīna un stipro alkoholisko dzērienu nozares ekspertiem. Ar 5724 izstādes dalībniekiem no 62 valstīm un vairāk nekā 38 000 tirdzniecības apmeklētāju no 145 valstīm, šī gada ProWein Diseldorfā bija centrālais nozares notikums un vissvarīgākā starptautiskā biznesa platforma. ProWein sākās 1994. gadā ar 321 izstādes dalībnieku no astoņām valstīm, un tas sasniedza maksimumu pirms pandēmijas 25. gadadienā 2019. gadā ar 6900 izstādes dalībniekiem no 64 valstīm un 61 560 apmeklētājiem no 143 valstīm. ProWein tagad ir pārstāvēts ar ProWine filiālēm daudzās vietās Āzijā un Dienvidamerikā, tostarp Šanhajā, Honkongā, Singapūrā, Sanpaulu un Mumbajā.  

Nākamie ProWein World datumi ir:
ProWine Sao Paulo: 2022. gada 27.–29. septembris
ProWine Mumbai: 2022. gada 17.–18. oktobris
ProWine Shanghai: 2022. gada 8.–10. novembris
Nākamgad ProWein Diseldorfā: no 2023. gada 19. līdz 21. martam
Vīns un gardēdis Japānā — nodrošina ProWein: 2023. gada 12.–14. aprīlis
ProWine Singapore: 2023. gada 25.–28. aprīlis
ProWine Hong Kong: 2023. gada 10.–12. maijs

  

Vēl ziņas

Vegāniem draudzīga konditoreja
No Lisabonas līdz Tallinai – top pasaules pilsētas attālinātajam darbam
Aptaujā atklājās- hotdogs ir iecienīta ātrā uzkoda jauniešu vidū
17. Oktobris - 30. Oktobris Rudens Rīgas restorānu nedēļa
Mājas kafejnīcu dienas 2022 norisinās līdz 18. septembrim


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts