Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.10.2011

„Spilvas” sezonas dārzeņu un ogu iepirkumi – 474 tonnu apmērā

2011. gada sezonas dārzeņu un ogu iepirkuma apjoma plāns „Spilvā” ir palielināts līdz 474 tonnām. Iepirkumu plāni ir paplašināti ar pelēko zirņu, dažādu ogu iepirkumiem, kā arī iepirkumu apjoma pieaugumu jau iepriekš plānotajās kategorijās. Šobrīd „Spilva” jau ir iepirkusi 227,2 tonnas jeb 47,9% plānotā apjoma.

Lielākie iepirkuma apjomi ir skābenēm, mārrutkiem, avenēm, zemenēm, kabačiem, gurķiem. Kopumā šosezon jau iepirktas 129,7 tonnas skābeņu, 55 tonnas kabaču, 39 tonnas gurķu, 3,5 tonnas melleņu. Savukārt, vēl ir paredzēts iepirkt 130 tonnas mārrutku sakņu, 70 tonnas aveņu, 65 tonnas zemeņu, 16,5 tonnas pelēko zirņu, 30 tonnas ķiršu, 25 tonnas upeņu, 14 tonnas rabarberu, 2,5 tonnas ērkšķogu, 1,3 tonnas jāņogu. Ogu un rababrberu apjomi tiek iepirkti saldētā veidā, kas atļauj iepirkumu sezonu un attiecīgo izejvielu ražošanas periodu pagarināt un, attiecīgi, iepirkt vairāk izejvielu.

Viss jau iepirkto skābeņu, gurķu un melleņu apjoms atgādāts no Latvijas dārzeņu un ogu audzētājiem. Kopumā 205,8 tonnas jeb 90,5% no šosezon jau veiktajiem dārzeņu un ogu iepirkumiem „Spilvā” nāk no vietējiem piegādātājiem. Arī iepirkumu sezonas turpinājumā paredzēti iepirkumi no Latvijas piegādātājiem, taču lielu daļu mārrutku un saldētu ogu piegādās arī no Ungārijas un Polijas.

 „Sezonas iepirkumu plānu palielinājums „Spilvā” ieviests saistībā ar ražošanas jaudu pilnvērtīgāku izmantošanu un konkrēto produktu pieprasījuma izmaiņām. Tādēļ atzsevišķu dārzeņu un ogu iepirkuma apjomi sezonas gaitā tika mainīti, kā arī iepirkumu apjomiem pievienojām dārzeņus un ogas, ko šogad nebijām plānojuši iepirkt. Piemēram, šosezon jau iepirkti gurķi par 13% vairāk par plānoto, kabači – par 9,8%, bet, piemēram, pelēkos zirņus šīs sezonas iepirkumu plāniem pievienojām sezonas gaitā. Pelēkos zirņus iepirksim 16,5 tonnu apjomā, kas ir par 38,5% vairāk nekā iepirkts pirms gada” skaidro „Spilvas” mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne. Turklāt, „Spilvas” iepirkumu plānos vēl nav apstiprināti brūkleņu, dzērveņu un kazeņu iepirkuma apjomi, kas nav iekļauti plānoto 474 tonnu iepirkuma apjomā.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums „Spilva” ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst desmit ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; tējas; garšvielas.



Andris Zeļenkovs,
„Spilvas” sabiedrisko attiecību konsultants

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts