Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

19.08.2014

“Spilvas” ražošanai vajadzīgas vēl 11 tonnas gurķu un 18,8 tonnas kabaču

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums “Spilva” aicina Latvijas gurķu un kabaču audzētājus pieteikties un piegādāt šos dārzeņus. Šobrīd “Spilvā” iepirkti 95% no plānotā gurķu, 40% – tumšo kabaču un 94% – gaišo kabaču apjoma; taču ražošanas plānu izpildei ir nepieciešamas vēl 11 tonnas gurķu un 18,8 tonnas kabaču.

“Spilvas” ražošanai gurķi tiek iepirkti trīs kategorijās: 1) 6-9 cm; 2) 8-10 cm; 3) līdz 14 cm. Pirmie divi izmēri paredzēti marinētu gurķu produktiem, kuros pilnīgai burciņu piepildīšanai ir nepieciešami noteikti izmēri. Savukārt garākie gurķi (līdz 14 cm) paredzēti salātu produkcijas ražošanai – “Latgales salātu” un “Mednieku salātu” pagatavošanai.

“Lai mēs varētu izmantot ražošanā, piegādātajiem gurķiem jābūt veseliem, nesavītušiem, ar mazām sēklām, bez ziediņiem un augļkātiņiem, bez kaitēkļu bojājumiem un puves. Protams, gurķiem jābūt zaļā krāsā, bez dzeltējuma, kā arī bez svešām piegaršām un smaržām,” par nosacījumiem informē Anda Stepanoviča, “Spilvas” Iepirkumu nodaļas vadītāja.

Tāpat uzņēmuma ražošanai ir nepieciešami tumši zaļi kabači. To garums nav ierobežots, bet diametrs – līdz 9 cm un augļkātiņa garums – līdz 1 cm. “Arī attiecībā uz kabačiem ir savas specifiskas prasības. 

Tiem jābūt svaigiem, nesavītušiem, ar plānu, mīsktu miziņu un, protams, bez mehāniskiem, kaitēkļu vai augu slimību izraisītiem bojājumiem,” tā “Spilvas” Iepirkumu nodaļas vadītāja. No aktuālā kabaču iepirkuma paredzēts gatavot “Spilvas” produktu “Kabači adžikā”.

Kopējais gurķu iepirkuma apjoms “Spilvā” šogad paredzēts 161,7 tonnu apjomā, kas ir 11% vairāk nekā pirms gada. Kabaču iepirkuma plāns ir 53,5 tonnas; tas, savukārt, veido 45% pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu. 


Kopējais 2014.gada ražas dārzeņu, augļu un ogu iepirkums plānots 736,8 tonnu apjomā.



Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

Digitālie risinājumi profesionālajā izglītībā: RTRIT un Lietuvas partneru kopīgā panākumu formula
10 superprodukti
AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts