Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.02.2014

"Spilvas” investīciju virziens 2014. g. – bezkonservantu ražošanas attīstīšana. Kopējais ieguldījumu apjoms: 1 miljons eiro

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma “Spilva” investīciju budžets 2014. gadā paredzēts 1 miljona eiro apjomā. 
Galvenie investīciju projektu virzieni – ražošanas modernizācija un jaunu tehnoloģisko procesu ieviešana, kas ļaus Spilvai turpināt bezkonservantu produktu ražošanas attīstīšanu. 

Investīcijas šogad pieaugušas par 43%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad investēti 700 000 eiro.

“Viens no vērtīgākajiem un nozīmīgākajiem šī gada investīciju projektiem ir pasterizācijas tuneļa iegāde un uzstādīšana, kas ļaus par 40% palielināt pasterizēšanas līdzšinējās jaudas. 

Tuneļa ieviešana paredz ne tikai efektīvāku pasterizēšanas procesu, kas ir neatņemama sastāvdaļa tieši bezkonservantu produktu ražošanā, bet arī – fiziska darba apjoma samazināšanu šajā ražošanas posmā.

 Pasterizācijas tuneli plānots nodot ražošanai šī gada septembrī, un tam paredzētais investīciju apjoms veido 355 000 eiro,” skaidro “Spilvas” ražošanas direktore Egita Bērziņa.

Jau vairāku gadu gaitā “Spilva” strādā pie jaunu bezkonservantu produktu izstrādes un arī iepriekšējo receptūru izmaiņām. “Cilvēki arvien vairāk izvēlas produktus bez konservantiem, uz ko ražotājs nevar nereaģēt.

Protams, ražošanas process sadārdzinās, jo bezkonservantu produktu ražošanai ir nepieciešams patērēt vairāk energoresursu. Tāpat ražotājam ir jāstrādā, lai konkrētajiem produktiem noteiktu precīzu pasterizācijas režīmu, lai produkts būtu ne tikai kvalitatīvs un veselīgs, bet arī – lai nemainītos tā garša un ārējais izskats. 

Savukārt gardēžiem ir jārēķinās, ka pēc atvēršanas bezkonservantu produktus ir jāglabā tikai ledusskapī un jāizlieto ātrāk,” informē “Spilvas” ražošanas direktore.

Šobrīd vairāk nekā ceturtdaļa (27%) no “Spilvas” sortimenta ir produkti bez konservantiem, par ko liecina speciāls marķējums uz attiecīgā produkta etiķetes. Norisinās investīciju projektu īstenošana un tehnologu darbs, lai “Spilvas” produktu klāstā bezkonservantu produkcijas apjoms pieaugtu.


Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts