Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.10.2013

„Spilva” palielina jaudas. Šī gada deviņu mēnešu investīciju apjoms – 420 000 eiro

2013. gada pirmo deviņu mēnešu (janvāra – septembra) investīciju summa „Spilvas” ražošanā veido 420 000 eiro.

 Tā tiek investēta ražošanas procesu automatizācijā, majonēzes izstrādes jaudu palielināšanā, kā arī birstošu vielu (šampinjonu, pupiņu, zirņu) pildītāja ierīkošanā. Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma „Spilva” kopējais investīciju budžets 2013. gadā ir 710 000 eiro.

„Šī rudens svarīgākie investīciju projekti ir saistīti ar ražošanas automatizāciju – produktu vārīšanas un arī pildīšanas procesā. Tas ļauj samazināt roku darba apjomu, kā arī piesaistīt darbiniekus citiem ražošanas procesiem, tādā veidā paaugstinot darba efektivitāti un ražošanas jaudas. 

Protams, paliek virkne procesu, kur bez roku daba neiztikt – piemēram, Latvijas lauku gurķus burciņā pamīšus ar papriku var izkārtot tikai ar rokām,” skaidro „Spilvas” ražošanas direktore Egita Bērziņa.

Dažādu ražošanas procesu automatizācijā šogad jau ir investēti 169 000 eiro. Šampinjonu mazgāšanas, blanšēšanas un šķirošanas līnijas investīciju apjoms ir 85 000 eiro. Jaunas majonēzes pildīšanas iekārtas uzstādīšanā ieguldīti 70 000 eiro, kas ļauj ievērojami palielināt majonēzes pagatavošanas procesa ražību. Tāpat arī papildu ierīkota jauna artēziskā aka, kuras izbūvē ieguldīti 26 000 eiro.

„Ražošanas procesu automatizēšana ne tikai palielina konkrētā procesa ražību, bet arī nodrošina vēl augstāku kvalitātes nemainību un kontroli. Piemēram, produktu pasterizācijas vai sterilizācijas procesā nepieciešamā autoklāvu kontroles automatizācija dod papildu garantiju, ka līdz patērētājiem nonāk droši un kvalitatīvi produkti. Tas īpaši aktuāli un lielākā apjomā nepieciešams tagad, kad cilvēki pieprasa un mēs ražojam arvien vairāk produktu bez konservantiem. Šiem produktiem to uzglabāšanas nolūkā kā reiz nepieciešama pasterizācija,” norāda „Spilvas” ražošanas direktore.

Šogad „Spilvas” investīciju budžets, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis par 11% un veido 710 000 eiro. 2012. gadā uzņēmuma attīstībā investēti 640 000 eiro.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums „Spilva” ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.

 


Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts