Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.01.2013

„Spilva” 2013. gadā ražošanā investēs pusmiljonu latu

Ražotājuzņēmuma „Spilva” 2013. gada investīciju budžets veido 500 000 latu, kas paredzēts investīciju projektiem „Spilvas” ražotnes procesu produktivitātes celšanai un energoresursu efektīvākai izmantošanai ar mērķi samazināt ražošanas izmaksas.


„Turpināsim darbu pie 2012. gadā aizsāktajiem energoresursu efektīvākas izmantošanas projektiem, uz kuriem plānojam novirzīt 60% no investīcijām paredzētā budžeta. Savukārt pārējie 40% tiks ieguldīti infrastruktūras, darba vides un darba drošības uzlabošanas projektos. 

Konkrēto investīciju sadalījumu lielā mērā nosaka salīdzinoši lielās energoresursu izmaksas,” informē „Spilvas” ražošanas direktore Egita Bērziņa. 

2013. gada gaitā plānotie investīciju projekti paredz darbu pie mārrutku mazgāšanas līnijas – konveijera, automatizēta blanšētāja, automatizācijas vārīšanas procesā, pasterizācijas – sterilizācijas procesa automatizācijas, artēziskās akas, majonēzes fasēšanas iekārtas u.c.

Paredzēts, ka pēc investīciju projektu īstenošanas, piemēram, mārrutku ražošanas produktivitāte tiks paaugstināta par 10%, bet, piemēram, blanšēšanas procesa ražība pieaugs par 20%. Investīciju projekti paredz vairāku līdz šim manuāli veiktu attiecīgo procesu automatizāciju. Taču joprojām uzņēmuma sortimentā paliek daži īpaši Premium segmenta produkti, kuru ražošanā izmantots 100% roku darbs.

„Ik gadu uzņēmuma peļņu „Spilva” novirza ražotnes attīstībai un investīcijām. Uzņēmumu grupas „Orkla” politika atļauj mums nemaksāt dividendes mātes uzņēmumam, un tas, savukārt, ļauj nepārtraukti investēt „Spilvas” ražotnē Latvijā,” skaidro „Spilvas” ražošanas direktore.





Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

Starptautiskais Ziemassvētku ceļojums - lielākais starptautiskais labdarības pasākums Rīgā
Gruzijas vīns – garša, kas jāiepazīst pakāpeniski
Iedzīvotāji nodevuši pārstrādei vairāk nekā vienu tonnu pannu un katlu
Pasaules slavenākajā pavāru konkursā Bocuse d’Or Eiropa piedalījās Latvijas komanda
Trīs drosmīgie Maskavā: biznesa stundas no restorāniem, kuri atvērās krīzes laikā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts