Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri Konference 21.09.2017

Ziņas

28.04.2016

Šogad „Tram Experience” festivāla tēma "Lady chefs"

Šogad „Tram Experience” festivāla tēma "Lady chefs" kurš norisinās ceturto gadu un šogad pasākuma tēma ir "Lady chefs" (Lēdijas šefpavāri). Pasākuma ietvaros piedalās pavāres no visas pasaules un ēdieni tiek pasniegti tramvajā. 

Jā, ēdienus tiešām būs iespējams nobaudīt tik neordinārā vietā, kā tramvaja vagons. "Tram Experience" ietvaros Svetlana gatavos laika posmā no 26. aprīļa līdz 29. maijam.

"Ja tu nekad mūžā negribi strādāt, tad darbi darbu, kas tev patīk...”

Tas ir restorāna "Elements" šefpavāres Svetlanas Riškovas moto. Viņa ir arī Latvijas Pavāru kluba prezidente. Svetlana veic aktīvu darbu lai veicinātu mūsdienu Latvijas virtuvi un iedvesmotu kolēģus.

Kas ir lietas, bez kurām Svetlana nespēj iedomāties savu dzīvi?

Sava virtuve, kas ir kļuvusi par viņas dzīves sastāvdaļu.
Sava komanda: kolēģi, draugi, līdzīgi domājošie, padomdevēji un asistenti.
Kvalitatīvi produkti
Viesi, kas atnākot uz restorānu un ir tik apmierināti, ka nākšot vēl un vēl.
Plāns dienai, nedēļai, mēnesim un gadam. Sajūta, ka viņa ir daļa no tā visa.
Kārtīga sistēma galvā, ledusskapī uz galda un dzīvē.
Jauna informācija un emocijas, kuras iegūst no sacensības, semināriem, dabas, grāmatām, citām zemēm, cilvēkiem. Viņa nebeidz meklēt jaunus iespaidus un vienmēr mēģina attīstīties.
Pozitīva attieksme, jo viņa ir optimiste. Visam pa virsu ir mazliet vieglprātības un piedzīvojumu kāres.Tas būvē pārliecību, ka jebkurš var sasniegt   jebko. Ja šajā brīdī tas nav iespējams, tad jebkurš var mācīties un izdarīt visu, lai sasniegtu savus mērķus.
Pavāru konkursi, jo tie aizrauj visos veidos. Piedalīšanās, organizēšana, vērtēšana un vērošana kā konkursos piedalās citi.
Pavāru klubs. Tas nozīmē komunikāciju, savstarpēju palīdzību un vispārēju šīs nozares attīstību.
Svetlana ir dzimusi Rīgā, kur arī apguvusi savu arodu, kā arī pētījusi un apguvusi tūrismu un viesnīcu vadību Latvijas Universitātē.

Savā profesionālajā karjerā Svetlana ir strādājusi daudzos augstas klases restorānos Rīgā. Sākot ar  restorānu "Columbine" viesnīcā "Metrapole". Pēc tam turpinājusi savu darbu zivju restorānā "Skonto", “Bestsellers”, “Zilā govs”un tie ir tikai daži šeit pieminētie. Savas prasmes Svetlana ir attīstījusi arī ASV.

Svetlana ir "Latvijas gada pavārs 2001" fināliste. Viņa ir ieguvusi zelta medaļu  "Baltijas pavāru komanda 2003" konkursā, bronzas medaļu "Bunduel" starptautiskajā jauniešu komandu konkursā, 1999. gadā, Polijā, Varšavā.

Viņa ir piedalījusies desmit pavāru sacensībās Eiropā kā dalībniece vai tiesnese. Piedalījusies starptautiskos pasākumos un projektos, kas popularizē un veicina latviešu nacionālo virtuvi un produktus.

 

Svetlanas Riškovas ēdienkarte šī pasākuma ietvaros

Uzkodas

Bietes: kūpinātas bietes, kazas siera putas, biešu cepumi, upeņu balzāma želeja, rudzu maize un brūklenes.

Cepts Topinambūrs: priedes sāls, karamalizēti priežu pumpuri, kūpināti kartupeļi un bekona buljons

Starteris

Marinēta zandarta fileja ar kūpinātiem foreļu ikriem, skābeņu un mājas siera pudiņš, marinēti gurķi, sarkano jāņogu putas, ābolu biezenis.

Pamatēdiens

Pavasara vista: podiņš pildīts ar vistas gaļu, aknām un sēnēm, sviestā sautētiem burkāniem, fenheļa biezeni un mazajiem cukinī.

Deserts

Skābeņu jogurts un karameļu biskvīta torte, cepta rabarberu želeja, kanēļa zefīrs, zemeņu salāti.

Otrais ēdiens bez gaļas


Griķu kroketes, sviestā sautēti burkāni, fenheļu un seleriju biezenis, Holandiešu mērces putas.


Vairāk: http://visitbrussels.be/bitc/BE_en/minisite_tramexperience.do

PK

  

Vēl ziņas

Spīķeru centrālajā laukumā notiek Rīgas svētku restorāns
Kāpēc kāpusi sviesta cena
Apvienotajā Karalistē ir jūtams vaniļas saldējuma deficīts
Ar skaļiem aplausiem un ovācijām ir noslēdzies Starptautiskais mūzikas festivāls SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante
Latvijā ražotais degvīns “Amber Gold” iegūst prestižo Red Dot balvu dizainā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts