Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

04.11.2015

Slavenu pavāru smieklīgi atgadījumi

Būtu maldīgi domāt, ka dižiem pavāriem negadās situācijas, par kurām varētu kaunēties, bet labāk, protams, pasmieties un mēģināt neko tādu neatkārtot. Lūk, portālam http://www.huffingtonpost.com slaveni un pasaulē atzīti pavāri atklāti stāsta par savām muļķīgajām kļūdām un mācību, ko no tām guvuši.

Kad pavārs Bobijs Dīns (Bobby Deen) pirms 20 gadiem kopā ar mammu un brāli atvēra restorānu, brokastu laiks vienmēr bija mierīgākais un tukšākais periods dienā. Taču kādā rītā, kad restorānā bija tikai pats Bobijs, brokastis nobaudīt ievēlās vesela softbola komanda. Lai arī kā Bobijs centās ātri pagatavot visu prasīto, nebija ilgi jāgaida, kad izsalkušie sportisti kļuva nepacietīgi un dusmīgi. Dīns atceras: „Es salūzu kā lēts lietussargs... Līdzi brīdim, kad palīgā ieradās mamma un māsa, mani dusmīgie klienti restorānu bija pametuši, bet es pats biju asarās...” Tagad Bobijs Dīns zina – neparedzamība ir vienīgais, uz ko tu vari droši paļauties – gan mājās, gan restorānā.
Bobijs Dīns
Karla Hola (Carla Hall) (titulattēlā), pavāre no Vašingtonas, kura šobrīd vada TV šovu „The Chew”, vēl tagad ar šausmām atceras savu lielo izgāšanās reizi. Viņas apkalpotajā pasākumā galdā tika celtas ceptas cāļa krūtiņas un stilbiņi. Kad gaļa šķita gatava, apkalpojošais personāls to aiznesa viesiem, bet jau pēc mirkļa atgriezās ar neapēstajām maltītēm un ziņu, ka gala esot neizcepta un diezgan jēla pie kaula. Karla pārbaudīja gaļas temperatūru un atklāja, ka tā pat ne tuvu nav savai gatavības temperatūrai - 165 grādiem!“Vienalga, vai tu gatavo mājās vai esi profesionālis – termometrs ir tavs labākais draugs,” pārliecinoši atzīst pavāre. Varētu domāt, ka gadījumā, ja jāgatavo maltīte prestižam pasākumam ar paša ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana piedalīšanos, tad virtuvei divi šefpavāri nenāktu par ļaunu.
Karla Hola
Arī Volfgangs Bans (Wolfgang Ban), Ņujorkas restorānu „Seasonal”, „Edi & the Wolf” un „The Third Man” šefpavārs, tā domāja, taču guva nepatīkamu mācību. Pirmās trīs ēdienu kārtas tika atdotas veiksmīgi, taču, kad bija pienākusi kārta desertiem, dubult-šefība izvērtās katastrofā. Abi lieli pavāri deva norādes apkalpojošajam personālam, noteikti domājot, ka otrs pieskata suflē kūciņas, kas gatavojās krāsnī. Kādā brīdī Bans uzmeta aci krāsnij un ieraudzīja liesmas… Nācās ātri organizēt “Plānu B”, kas šajā gadījumā bija pankūkveidīgi našķi, kas izdevās tīri labi, taču Volfgangs atzīst: “Lai arī cik liels būtu pasākums, tomēr labāk, ja virtuvē saimnieko tikai viens šefpavārs, nevis divi.”
Volfgangs Bans

Avots: Pavāru klubs

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts