Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.03.2012

SIA „Latvijas piens” rūpnīcā uzsākta piena pārstrādes tehnoloģisko iekārtu uzstādīšana

Šīs ir iekārtas, ar kurām tiek nodrošināta svaigpiena pieņemšana, piena separēšana, kā arī piena un krējuma pasterizēšana.  
SIA „Latvijas piens” projekta vadītājs Raimonds Freimanis: „Līdz ar tehnoloģisko iekārtu uzstādīšanu vājpiena koncentrāta ražotnes būvniecība tuvojas noslēgumam. Visi līdzšinējie dalībnieku ieguldījumi un bankas līdzekļi ieguldīti atbilstoši plānam.” Jaunajā ražotnē pirmie vājpiena koncentrāta testi plānoti maija beigās, savukārt rūpnīcas siera ražotnes iedarbināšana plānota augusta beigās.
Paralēli piena pārstrādes tehnoloģiju uzstādīšanai notiek arī tvaika un siltuma ražošanas, tīrā ūdens apstrādes (atdzelžošanas un mīkstināšanas) un aukstumapgādes iekārtu uzstādīšana. SIA „Latvijas piens” rūpnīcas būvniecības darbi šobīd pabeigti par 80%. 
SIA „Latvijas piens” patlaban komplektē arī rūpnīcas darbinieku personālu un ir izsludināta pieteikšanās uz laboratorijas vadītāja/as un laboranta/es – piena pieņēmēja/as vietu. 
Atgādināsim, ka SIA „Latvijas piens” īpašnieki ir kopskaitā 600 Latvijas zemnieki, kuri apvienojušies kooperatīvos „Trikāta KS”, „Dzēse” un „Piena partneri”. Jaunās piena pārstrādes projekta kopējās plānotās izmaksas ir 10,5 miljoni latu. No kopējās summas kredīts investīcijām ir aptuveni 6,5 miljoni latu, zemnieku pašu ieguldījums 1,275 miljoni latu un ES līdzfinansējums - 2 951 776,80 lati. Vienas dienas laikā rūpnīcā pārstrādās 250 – 300 tonnas piena un nodrošinās darbu apmēram 50 cilvēkiem pašā ražotnē.

Iveta Tomsone 


  

Vēl ziņas

Trīs gardas idejas īpašajām Māmiņdienas brokastīm
35% Rimi privātās preču zīmes svaigās pārtikas produktu ražo vietējie ražotāji
Gruzīnu tradicionālā virtuve – bez piemērota vīna neiztikt
Gandrīz pusi jeb 48% no pērn Rimi veikalos pārdotā pārtikas apjoma veido vietējo ražotāju produkcija
Kā sadzīvot ar saldumiem jeb našķējies gudri


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts