Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.03.2012

SIA „Latvijas piens” rūpnīcā uzsākta piena pārstrādes tehnoloģisko iekārtu uzstādīšana

Šīs ir iekārtas, ar kurām tiek nodrošināta svaigpiena pieņemšana, piena separēšana, kā arī piena un krējuma pasterizēšana.  
SIA „Latvijas piens” projekta vadītājs Raimonds Freimanis: „Līdz ar tehnoloģisko iekārtu uzstādīšanu vājpiena koncentrāta ražotnes būvniecība tuvojas noslēgumam. Visi līdzšinējie dalībnieku ieguldījumi un bankas līdzekļi ieguldīti atbilstoši plānam.” Jaunajā ražotnē pirmie vājpiena koncentrāta testi plānoti maija beigās, savukārt rūpnīcas siera ražotnes iedarbināšana plānota augusta beigās.
Paralēli piena pārstrādes tehnoloģiju uzstādīšanai notiek arī tvaika un siltuma ražošanas, tīrā ūdens apstrādes (atdzelžošanas un mīkstināšanas) un aukstumapgādes iekārtu uzstādīšana. SIA „Latvijas piens” rūpnīcas būvniecības darbi šobīd pabeigti par 80%. 
SIA „Latvijas piens” patlaban komplektē arī rūpnīcas darbinieku personālu un ir izsludināta pieteikšanās uz laboratorijas vadītāja/as un laboranta/es – piena pieņēmēja/as vietu. 
Atgādināsim, ka SIA „Latvijas piens” īpašnieki ir kopskaitā 600 Latvijas zemnieki, kuri apvienojušies kooperatīvos „Trikāta KS”, „Dzēse” un „Piena partneri”. Jaunās piena pārstrādes projekta kopējās plānotās izmaksas ir 10,5 miljoni latu. No kopējās summas kredīts investīcijām ir aptuveni 6,5 miljoni latu, zemnieku pašu ieguldījums 1,275 miljoni latu un ES līdzfinansējums - 2 951 776,80 lati. Vienas dienas laikā rūpnīcā pārstrādās 250 – 300 tonnas piena un nodrošinās darbu apmēram 50 cilvēkiem pašā ražotnē.

Iveta Tomsone 


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts