Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

28.07.2016

SIA ”Ksenija D” pārtikas noliktavā un veikalos Liepājā izņem pārmarķētas preces

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, veicot pārbaudi SIA ”Ksenija D” pārtikas noliktavā un veikalos  Liepājā, no tirdzniecības atkārtoti izņēma preces, kurām bija beidzies derīguma termiņš, kā arī preces ar pārmarķētiem realizācijas termiņiem un preces bez izcelsmes dokumentiem.

Pārbaudē konstatēts, ka ražotāja derīguma termiņš ir ticis notīrīts un uz  preču iepakojuma pievienots jauns derīguma termiņš, tādejādi maldinot patērētāju par patieso preču derīgumu termiņu.

Uzņēmuma pārstāvis pārbaudes gaitā nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus pārtikai, kā arī nespēja identificēt personas, kuras piegādājušas pārtiku ar pārmarķētiem derīguma termiņiem.

Par izplatīšanai nederīgu pārtiku tika atzīta rapšu eļļa “Riso” 480 litri, dzeramais ūdens “Sirma” 2 447 litri, dažādas sulas 235 litri, gāzētie dzērieni  “Coca- Cola” 192 litri, zemes rieksti  75 kārbas, saules puķu sēklas 98 iepakojumi, 32  garšvielas “Vegeta “iepakojumus un 46 iepakojumus “Čipsi”, kā arī vēl citas preces.

Arī uzņēmuma veikalā atklāta pārmarķēta pārtika, realizācija atradās rapšu eļļu izlejamā veidā (spaiņos bez marķējuma), tāpat saulespuķu sēklas tika tirgotas no maisa.

Tāpat noliktavā bija alkoholiskie dzērieni bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, līdz ar to pārbaudes gaitā PVD pieaicināja  Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Kurzemes reģionālās nodaļas speciālistus detalizētākai apstākļu izvērtēšanai alkoholisko dzērienu aprites jomā.

Pamatojoties uz pārbaudē konstatēto ir uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Avots: PVD


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts