Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

04.06.2015

Sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksports 2014. gadā samazinājies par 2,4%

2014. gadā Latvija eksportēja sagatavotu un konservētu zivju produkciju par 82,7 milj. eiro (0,8% no Latvijas kopējā eksporta apjoma), kas bija par 2,0 milj. eiro jeb 2,4% mazāk kā 2013. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Lielākie eksporta partneri bija Krievija (32,1% no kopējā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksporta apjoma), Lietuva (7,8%), Zviedrija (6,3%), Vācija (5,4%), Azerbaidžāna (5,1%) un Dānija (4,7%).

2014. gadā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas izvedums uz Eiropas Savienības (ES) valstīm sasniedza 32,9 milj. eiro jeb 39,9% no kopējā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksporta apjoma. Eksports uz NVS valstīm bija 43,3 milj. eiro jeb 52,4%, bet uz pārējām valstīm – 6,4 milj. eiro jeb 7,7%.



2014. gadā no sagatavotu un konservētu zivju produkcijas visvairāk tika eksportētas brētliņas un šprotes par 46,6 milj. eiro (uz Krieviju – 51,9%, Ukrainu – 5,2%, Lietuvu – 4,7%), makreles par 13,6 milj. eiro (uz Zviedriju – 37,4%, Dāniju - 17,6%, Vāciju – 10,6%) un siļķes par 5,0 milj. eiro (uz Dāniju – 14,8%, Igauniju – 14,1%, Vāciju – 8,6%).

2015. gada 1. ceturksnī sagatavotu un konservētu zivju produkcijas izvedums uz ES valstīm sasniedza 10,7 milj. eiro jeb 58,9% no kopējā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksporta apjoma. Eksports uz NVS valstīm bija 5,7 milj. eiro jeb 31,5%, bet uz pārējām valstīm – 1,7 milj. eiro jeb 9,6%.

2015. gada 1. ceturksnī Latvija eksportēja sagatavotu un konservētu zivju produkciju uz 44 pasaules valstīm. Lielākie eksporta partneri bija Krievija (18,6% no kopējā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksporta apjoma), Zviedrija (13,1%), Dānija (10,8%), Vācija (8,1%), Lietuva (7,2%) un Igaunija (5,2%).





2015. gada 1. ceturksnī no sagatavotu un konservētu zivju produkcijas visvairāk tika eksportētas brētliņas un šprotes par 8,0 milj. eiro (uz Krieviju – 37,2%, Vāciju – 6,0%, Ukrainu – 5,6%), makreles par 5,4 milj. eiro (uz Zviedriju – 43,0%, Dāniju - 26,9%, Vāciju – 9,4%) un siļķes par 1,3 milj. eiro (uz Dāniju – 25,7%, Igauniju – 15,8%, Vāciju – 10,4%).

Avots: CSP

  

Vēl ziņas

Vai Latvijā ražotie sieri der restorānu ēdienkartē
PVD atklāj nelegālus medījumu gaļas produktu ražošanas uzņēmumus
“Rīgas Melnais Balzams” aktīvi startē ASV tirgū
Rīgā tūristu skaits palielinājies
Restorānu ceļveža White Guide Baltic-30 labākie Baltijas restorāni


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts