Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.09.2016

Sācies alus darītāju konkurss “Baltic Beer Star 2016”

Lai noteiktu Baltijas reģiona labākās alus un kvasa šķirnes, 31.augustā viesnīcā “Wellton Elephant Hotel” sācies alus darītāju konkurss “Baltic Beer Star 2016”, kurā divpadsmit ekspertu žūrija vērtē paraugus no vairāk nekā 20 alus darītavām Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un Baltkrievijā. 

Alus paraugus vērtē pēc sensorajām īpašībām, pēc starptautisku alus konkursu izvirzītajiem principiem un kritērijiem. Ekspertu žūrijā darbojas 12 pārstāvji no Baltijas valstīm un Vācijas, bet komisiju vada ilggadējā alus eksperte Astrīda Ruško no biedrības “Alus brālība”.

Daina Kārkliņa Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Pārtikas tehnoloģijas katedras vadītāja aktīvi darbojas BALTCI BEER STAR žūrijā. “Man un maniem kolēģiem tas ir liels gods piedalīties šādā pārtikas produktu vērtēšanā. 

Jebkura šāda tikšanās, ir ļoti nozīmīga, jo šeit mēs redzam kāda ir patreizējā situācija un kādi produkti tiek ražoti un kā mēs viņus vērtējam. Jebkurš patērētājs ieejot veikalā vispirms raugās, lai produkts būtu labs, garšīgs un kvalitatīvs. Un šīs visas īpašības mēs varam novērtēt lietojot tā saucamo sensoro vērtēšanu, kura dod mums priekštatupar to kādas īpašības produktam ir svarīgas, kādas īpašības ir tās, kas ļauj patērētājam izvēlētiesgaršīgu, kvalitatīvu produktu. 

BALTIC BEER STAR 2016 piedalās gan speciālisti, gan ražotāji, gan arī izplatītāji un šeit var labi novērot kādas ir ražošanas iespējas un tendences, lai patērētājam piedāvātu pēc iespējas augstākas kvalitātes produktu. Šādas pārtikas produktu vērtēšanas – alus, kvasa un arī citu produktu ir ļoti nozīmīgas un svarīgas un viņas ir jāturpina. Un tās palīdz arī ražotājam celt darba ražīgumu, dod lepnumu par savu produktu, ja tas tiek novērtēts augstu un rezultātā ražotājs sniedz patērētājam to labāko.”

BALTIC BEER STAR 2016 Apbalvošanas ceremonija norisināsies Riga FOOD 2016 ietvaros - 2016.gada 7.septembrī, kur plānota visu konkursam iesniegto paraugu degustācija. 

BEERC BEER STAR mērķis ir popularizēt alu un uz iesala bāzes radītos produktus kā Latvijas nacionālos produktus, veicināt kvalitatīvas un nekaitīgas produkcijas ražošanu un celt to konkurētspēju Baltijas valstīs un Eiropā. Otrs no konkursa virsmērķiem ir produkcijas ekspertu lomas nozīmīguma un prestiža celšana un sensorikas speciālistu profesionālās kvalifikācijas celšana un starptautiskās pieredzes apgūšana.

Konkursa BALTIC BEER STAR 2016 organizators ir alus, iesala dzērienu un kvasa biedrība "Alus brālība" sadarbībā ar Latvijas alus darītāju savienību un Latvijas alus darītāju asociāciju.

 A.Feldmane,konkursa"Balticbeer star"direktore

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts