Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.07.2016

“Rīgas svētku restorāns” Spīķeros

Sestdien, 13.augustā, no plkst. 12:00 līdz 20:00 Rīgas svētku laikā Spīķeru centrālajā laukumā jau trešo gadu tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”. Šogad tā tēma būs “Ar dabu šķīvī”, kas iezīmēs tuvojošos Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā.  

Aizvadīto pāris gadu laikā “Rīgas svētku restorāns” ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem un gaidītājiem pasākumiem pilsētas svētku ietvaros. 

Tajā, apvienojot prasmes un zināšanas, Rīgas populārāko restorānu šefpavāri (Mārtiņš Rītiņš, Raimonds Zommers, Dzintars Kristovskis, Kaspars Jansons, Valters Zirdziņš u.c.) iepazīstinās iedzīvotājus un pilsētas viesus ar sezonālajiem ēdieniem, kas pagatavoti no vietējiem produktiem, kā arī sniegs ieskatu  pasaulē pazīstāmā ielu ēdiena (street food) garšu pasaulē. 

Plānots, ka pavāru  sagatavotajās ēdienkartēs būs noteikta tēma – ar dabu šķīvī, jo šogad tas būs veltīts un tiks organizēts par godu Rīgas-Gaujas reģiona iegūtajam titulam – Eiropas gastronomijas reģions 2017. Tā viens no mērķiem ir  saglabāt vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas – mudinot Rīgas restorānus vēl vairāk izmantot vietējos labumus, kas veicinātu ne tikai reģionu iesaisti, bet arī efektīvu mijiedarbību, kā rezultātā rastos ne vien veiksmīga sadarbība, bet arī ilgtspējīga attīstība.

Paralēli vēderpriekiem, “Rīgas svētku restorānā” dažādi mūziķi rūpēsies par pacilātu garastāvokli.

Šogad dalību svētkos jau apstiprinājuši: 3 Pavāru restorāns  “Tam labam būs augt”, „Avalon”, „B-Bārs”, “Entresol”, „Kaļķu vārti”, „KID*”, “Le dome”, „MUUSU”, “Pagalms”, “Piens”, „Tinto”, „Valtera restorāns”, “Valmiermuižas vēstniecība Rīgā” un „Vincents”.


Anna Blaua 


  

Vēl ziņas

Narvesen īpašnieki iegādājas ātrās apkalpošanas kafejnīcu ķēdi ar preču zīmi Caffeine
Ēdienu brošura un tūrisma karte -Livonijas garša
Vairāk nekā 40 pasākumi un brīnumains feju skvērs Birštonā
Izbaudi svētkus Viļņā - sešas iespējas
Katrs desmitais Latvijas uzņēmējs pretlikumīgas peļņas gūšanas dēļ ir gatavs apzināti kropļot konkurenci


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts