Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.05.2015

Rīgai radīts jauns gastronomijas koncepts

Turpinot pirms četriem gadiem aizsākto projektu "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga ", Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar "Pavāru klubu" ir izstrādājis jaunu Latvijas galvaspilsētas gastronomijas konceptu, uzsvaru liekot uz divpadsmit īpaši Rīgai un Latvijai raksturīgiem produktiem, un ko turpmāk popularizēs ar saukli "Rīga. Pilsēta labai garšsajūtai".

Katrā no četriem gadalaikiem ir izvēlēti trīs sezonāli produkti. Kā Rīgas pavasara garšas pārstāvji izraudzīti rabarberi, skābenes, bērzu un kļavu sulas, vasarā īpaša uzmanība tiks veltīta skābajiem ķiršiem, lācenēm un samam, rudenī - brieža gaļai, baravikām un cidonijām, savukārt ziemā godā tiks celta rupjmaize, pīlādži un rāceņi.

Papildu izvēlētājiem produktiem Rīgas kā gastronomijas galamērķa popularizēšanai radīts arī jauns sauklis - "Rīga. Pilsēta labai garšsajūtai." (latv. val.) un "Riga. Your flavourite city" (angļu val.).

"Jau kopš 2012.gada "Live RIGA " aktīvi veido Rīgas kā gardēžu galamērķa tēlu un šajā laikā mums ir izdevies izcelt mūsu pavāru meistardarbus gan vadošajos Eiropas un pasaules medijos, gan arī uzsverot pavāru talantus reklāmas kampaņās. 

Tomēr nereti mums pašiem ir grūti atbildēt uz jautājumu, kāda ir latviešu virtuve un, ko noteikti Rīgā būtu jānogaršo. Tāpēc ar "Pavāru klubu" esam izveidojuši jaunu konceptu Rīgai kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētai un izraudzījušies divpadsmit produktus, ko turpmāk izcelt kā īpaši svarīgus Rīgas kulinārā piedāvājuma kontekstā," skaidro RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Kā norāda "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja un restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova, "sezonas produktu kalendārā esam apkopojuši katrai sezonai raksturīgākos produktus, ar kuriem pārsteigt pat visizsmalcinātākos gardēžus. Visi produkti ir īpaši arī ar to, ka tie sastopami mūsu pašu mežos, upēs, dārzos, kā arī atšķirīgi no citām Baltijas valstīm."

Koncepts prezentēts arī tūrisma nozarei, lai turpmāk ne tikai RTAB, bet arī nozares pārstāvji un sadarbības partneri pilsētas viesiem klāstītu vienotu stāstu par Rīgas un Latvijas mūsdienu gastronomiju un tās daudzveidību.

Anna Blaua

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts