Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

11.10.2016

Rīgā viesojas ietekmīga ēdiena blogere Leila Kazima

Lai iepazītu Rīgu kā pilsētu labai garšsajūtai un apmeklētu Rīgas-Gaujas reģionu, kas nākamgad saņēmis Eiropas gastronomijas reģiona titulu, trīs dienu vizītē Latvijas galvaspilsētā ieradusies viena no ietekmīgākajām Londonas ēdienu blogerēm Leila Kazima (Leyla Kazim). 

Izdevums Evening Standard, kas ir dominējošais vakara izdevums Londonā,  L.Kazimu atzinis par vienu no atslēgas cilvēkiem sociālā medija Instagram satura veidošanā par gastronomijas tēmu. Šobrīd viņai ir 86 tūkstoši sekotāju, kas ikdienā iedvesmojas no viņas ievietotajām fotogrāfijām. 

L.Kazimas vizītes devīze ir “Ar dabu šķīvī”, kas atbilst Eiropas gastronomijas reģiona izstrādātajam konceptam, uzsverot latviešu saikni ar dabu un sezonām. Leila Rīgā dosies pilsētas ekskursijā, apmeklēs īpašu gastronomijas tūri Rīgas tirgos, kas apvienota ar nelielām degustācijām, tiks iepazīstināta ar Rīgas restorānu nedēļas piedāvājumu dažādos restorānos, iepazīsies ar Rīgas – Gaujas reģiona vēstnesi Dzintaru Kristovski, aplūkos kafijas grauzdēšanas procesu, kā arī pusi dienas pavadīs Siguldā. Tur žurnāliste apskatīs skaisto zelta rudeni, iepazīsies ar Krimuldas muižu un tās atzīto vīna darītavu, kā arī apmeklēs papīra meistarklasi. 
 
Vizīte tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras Tūrisma departamentu, airBaltic un Siguldas Attīstības aģentūru. 


Anna Blaua


  

Vēl ziņas

60% iedzīvotāju atzīst – Covid-19 būtiski mainījis iepirkšanās paradumus
Richberry – bērna pārtikas alerģija mudināja radīt jaunu produktu
Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts