Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.12.2017

Rīgā tūristu skaits palielinājies

2017.gada 3.ceturksnī Rīgā tūristu skaits palielinājies par 11,3%, sasniedzot 468 523 viesus. Visvairāk tūristu šajā periodā bija ieradušies no Vācijas, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) apkopotā Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) informācija.

3.ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs pilsētas ārvalstu viesi pavadījuši 844 687 naktis, kas ir par 12,1% vairāk nekā šajā pašā periodā pērn.

Analizējot ārvalstu viesu statistiku, šā gada 3.ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs visvairāk apkalpoti viesi no Vācijas (13,9%), Krievijas (9,0%), Somijas (8,0%), Igaunijas un Lietuvas (6,0%), Lielbritānijas (5,4%), Zviedrijas (4,7%), Itālijas (4,0%), Spānijas (3,9%) un Norvēģijas (3,7%).

Lielākais tūristu skaita pieaugums no RTAB mērķa valstīm bijis no Lietuvas (20,7%), Somijas (18,3%), Francijas (18,1%), Spānijas (17,2%), Zviedrijas (10,7%), Krievijas (10,0%).

No potenciālajiem mērķa tirgiem lielākais pieaugums ir no Ķīnas un ASV, pieaugums attiecīgi par 23,4% un 10,4%.

“Trešajā ceturksnī kopējos statistikas datos vērojams pieaugums no valstīm, kuru iedzīvotāji Rīgu nav iepriekš apmeklējuši tik lielā skaitā, taču kurās esam veikuši dažādas aktivitātes, kas sekmējis tūristu skaita pieaugumu. Šāds virziens tiks saglabāts arī nākamajā gadā, vienlaicīgi akcentējot jaunos galamērķus no Rīgas lidostas,” skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

2017.gada 3.ceturksnī Rīgā darbojās 137 tūristu mītnes, kas ir par 10 vairāk nekā aizvadītajā gadā, un bija pieejamas 16 752 gultasvietas, kas, savukārt, ir par teju tūkstoti vairāk.


Avots: CSP

  

Vēl ziņas

airBaltic Training Pilotu akadēmija sāk uzņemšanu
Lauku tūrisma uzņēmējdarbību apdraud negodīga konkurence un arvien pieaugoša birokrātija
Vai Latvijā ražotie sieri der restorānu ēdienkartē
PVD atklāj nelegālus medījumu gaļas produktu ražošanas uzņēmumus
“Rīgas Melnais Balzams” aktīvi startē ASV tirgū


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts