Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

13.08.2013

RĪGĀ NOTEIKS EIROPAS LABĀKO BARISTU


Ceturtdien, 15. augustā Rīgā, restorānā “Bibliotēka N°1” norisināsies Latvijā vēl nebijis pasākums – starptautiskā kafijas veikalu tīkla “Costa Coffee” ikgadējā konkursa “Barista of the Year” Eiropas fināls.

 Labākais Eiropas kafijas pagatavošanas meistars jau šā gada 22. un 23. oktobrī Londonā tiksies ar citu reģionu finālistiem, lai cīnītos par titulu „Barista of the Year 2013”.



“Costa Coffee” organizētais konkurss ir ikgadējs pasaules mēroga pasākums, kura ietvaros tiek izvērtēti baristu talanti un izteikta atzinību virtuozākajiem kafijas un dažādu tās dzērienu gatavotājiem visā pasaulē. 

Šogad Rīgā par Eiropas labākā meistara titulu sacentīsies desmit baristas no Latvijas, Kipras, Portugāles, Maltas, Čehijas, Īrijas, Ungārijas, Bulgārijas, Krievijas un Polijas.

Visus desmit dalībniekus un viņu profesionālo sniegumu, radošo pieeju un oriģinalitāti vērtēs starptautiska žūrija:
 Robs Densijs (Rob Dansey), „Costa Coffee” Dzērienu inovācijas vadītājs;
 Daniels Snoudens (Daniel Snowden), “Costa Coffee” Apmācību un zīmola standartu vadītājs Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā;
 Atilla Molnars (Atilla Molnar), pasaulslavens barista un ”Monin” sīrupu Zīmola izstrādes un dzērienu inovāciju direktors;
 Signe Meirāne, kulinārijas žurnāla “Četras Sezonas” galvenā redaktore;

Konkurss norisināsies ceturtdien, 15. augustā restorānā “Bibliotēka N°1” no pulksten 12:00 līdz 18:00. 

 Dalībnieku uzstāšanās kārtība tiks izlozēta un izziņota trešdien. Ceturtdien plkst. 16:30 paredzēta Eiropas labākā baristas titula ieguvēja paziņošana.

Laura Zatlere 

  

Vēl ziņas

Pērn Latvijā pārdoti vairāk nekā 1,6 miljoni Gruzijas vīna pudeļu
Pārtikas uzņēmums HKScan Latvia pārgājis uz atjaunojamo elektroenerģiju
Lauku tūrisma uzņemēji var pieteikties vides kvalitātes zīmei Zaļais sertifikāts
Kā atjaunot imunitāti pavasarī? Iesaka uztura speciāliste
Ministru kabinets ceturtdien vienojās par kritērijiem ierobežojumu mīkstināšanai sabiedriskās ēdināšanas nozarē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts