Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

07.09.2016

“Riga Food 2016” piena produktu konkursa medaļas sadalītas

Kooperatīvā sabiedrība „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizēja Latvijā ražotu augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kura uzvarētāji tika apbalvoti starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2016” atklāšanas ceremonijā 2016. gada 7. septembrī. 


“Būtiski, ka skaitliski vislielākais paraugu skaits bija tieši 2015. / 2016. gada jauno piena produktu kategorijā. Konkursa žūrija pieņēma lēmumu konkursam iesniegtos produktus sadalīt divās kategorijās – raudzētie piena produkti un sieri, t. sk. termizētie, kausētie, kūpinātie. Tas nozīmē, ka arī šajos nozarei grūtajos apstākļos piena pārstrādes uzņēmumi intensīvi strādā pie jaunu produktu radīšanas, kas ir vērtīgi kā patērētājiem, tā arī pašiem uzņēmumiem. Tā ir iespēja agrāk vai vēlāk iekarot kādu jaunu tirgu pasaulē,” norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks. 

Šogad piena produkti tika vērtēti sešās grupās – kefīrs ar tauku saturu no 1,5 līdz 3,0 %, biezpiens ar tauku saturu 9 %, krējums ar tauku saturu 20 %, augstākā labuma sviests, nogatavināts Holandes tipa puscietais siers un 2015. / 2016. gada jaunais produkts divās kategorijās – raudzētie piena produkti un sieri, t. sk. termizētie, kausētie, kūpinātie.

Šī gada konkursa komisija: Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, „BIOR” Ķīmijas nodaļas vecākā eksperte Daina Podskočija, “BIOR” Vidzemes reģionālās laboratorijas vadītājs Andris Rava, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, SIA „Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava, SIA „RIMI Latvia” kvalitātes vadītāja Māra Tamane.

Kefīra ar tauku saturu no 1,5 līdz 3,0 % kategorijā 1. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Latgales piens” ražotajam kefīram ar tauku saturu 2,5 % (meistare Valentīna Ignatjeva). 2. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Rīgas piena kombināts” (“Food Union” grupa) ražotajam kefīram „Limbažu piens” ar tauku saturu 2,5 % (meistare Jeļena Kantāne). 3. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Valmieras piens” (“Food Union” grupa) ražotajam kefīram „Valmiera” ar tauku saturu 2,0 % (meistare Aina Birnbauma).

Savukārt biezpiena grupā tika vērtēts Latvijā ražotais biezpiens ar tauku saturu 9 %. 1. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Valmieras piens” (“Food Union” grupa) ražotajam biezpienam “Valmiera” ar tauku saturu 9 % (meistare Emīlija Lapa). 2. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Talsu piensaimnieks” ražotajam biezpienam “Talsu” ar tauku saturu 9 % (meistare Lilija Afoņina). 3. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Latgales piens” ražotajam biezpienam ar tauku saturu 9 % (meistare Ilga Slesare). 

Skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie skābie krējumi ar tauku saturu 20 %. 1. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Valmieras piens” (“Food Union” grupa) ražotajam skābajam krējumam „Valmiera” ar tauku saturu 20 % (meistare Emīlija Lapa). 2. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA “Rīgas piensaimnieks” ražotajam skābajam krējumam ar tauku saturu 20 % (meistare Natālija Abricka). 3. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Tukuma piens” ražotajam skābajam krējumam  ar tauku saturu 20 % (meistare Zeltīte Čemme). 

Sviesta konkursā 1. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA “Rīgas piensaimnieks” ražotajam saldkrējuma sviestam „Kārums” ar tauku saturu 82 % (meistare Ludmila Dukašvili). 2. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Tukuma piens” ražotajam saldkrējuma sviestam „EKSPORTA” ar tauku saturu 82,5 % (meistare Linda Lietiņa). 3. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Krāslavas piens” ražotajam skābkrējuma sviestam ar tauku saturu 82,5 % (meistars Ainārs Vecelis).

Nogatavināta puscietā Holandes tipa siera konkursā 1. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA “Latvijas piens” ražotajam nogatavinātajam puscietajam Holandes tipa sieram „Gouda Premium” ar tauku saturu 45 % (meistars Renārs Tumens). 2. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Cesvaines piens” ražotajam nogatavinātajam puscietajam Holandes tipa sieram ar tauku saturu 45 % (meistars Raimonds Līcītis). 3. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Smiltenes piens” ražotajam nogatavinātajam puscietajam Holandes tipa sieram ar tauku saturu 45 % (meistars Oskars Šaicāns).

2015. / 2016. gada jauno produktu konkursa raudzēto piena produktu grupā 1. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA “Rīgas piensaimnieks” ražotajam bifido dzeramajam jogurtam „Kārums” bez piedevām (meistare Sarmīte Rutka). 2. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Valmieras piens” (“Food Union”” grupa) ražotajam raudzētajam piena produktam „Lakto PRO” ar banānu piedevu un vitamīniem (meistare Aina Birnbauma). 3. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Tukuma piens” ražotajam jogurta smūtijam ar zemeņu, mango, apelsīnu garšu (meistare Zeltīte Čemme). 

2015. / 2016. gada jauno produktu konkursa siera, t. sk. termizēto, kausēto un kūpināto, grupā 1. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Latgales piens” ražotajam krēmsieram „Čedars” (meistare Marina Bojaruna). 2. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Jaunpils pienotava” ražotajam „MINI Mozzarella” sieram 45 % (meistare Ilze Zālīte). 3. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2016” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS “Tukuma piens” ražotajam „FETAHI” fetas tipa baltajam sieram (meistare Liāna Murāne). 

LPCS piena produktu konkurss tika rīkots sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls. 

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2016” notiks no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. 


Zane Jonaite

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts