Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

12.07.2011

“Riga Food 2011” laikā meistarībā mērosies jaunie un topošie pavāri

Riga Food 2011 laikā meistarībā mērosies jaunie un topošie pavāri

Izstādes “Riga Food 2011” laikā Ķīpsalā plānots kārtējais kulinārijas mākslas konkurss, kā arī pirmo reizi notiks jauno vai topošo pavāru sacensības.

Abus konkursus rīkos “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību “BT1”.

Uizstādes laikā 9.septembrī notiks kārtējās sacensības, kurās pavaŗi sacentīsies par titulu Latvijas 2011.gada pavārs. Lai piedalītos konkursā, pretendentiem līdz 1.augustam jāiesniedz mājas uzdevums. Tās ir divu ēdienu receptes: recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no svaigas reņģes filejas, izmantojot arī ābolus; kā arī recepte pamatēdienam no truša gaļas, izmantojot arī topinambūrus un spinātus.

Bet 8.septembrī notiks jauno vai topošo pavāru sacensības “Latvijas pavārzellis 2011”. Arī šo sacensību pretendentiem līdz 1.augustam ir jāiesniedz divas receptes: recepte zupai, kuras pamatsastāvdaļa ir kartupeļi, kā arī  recepte pamatēdienam no vistas gaļas, izmantojot arī ābolus un kartupeļus.

Abu konkursu pretendentiem katrai no receptēm jāpievieno pa diviem fotoattēliem. Iesūtīto pieteikumu receptes neatkarīgā žūrija vērtēs anonīmi. Konkursa uzvarētājiem ir noteiktas naudas balvas.

Lai piedalītos Latvijas jauno pavāru sacensībās “Latvijas pavārzellis 2011”, pieteikuma iesniegšanas brīdī pavārzellim jābūt ne vecākam par 23 gadiem.

Kā stāsta sacensību rīkotāju – “Pavāru kluba” – pārstāve Dana Gritāne, sacensības „Latvijas pavārzellis 2011” notiks pirmo gadu un tā mērķis ir panākt, lai Latvijā aizvien vairāk tiktu atzīts pavāru arods un pievērsta uzmanība jauno pavāru prasmju pilnveidošanai. Piedaloties konkursā, jaunajiem pavāriem ir iespēja iegūt pārliecību par savu meistarību, piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību, savukārt ieraksts CV par dalību konkursā noteikti sekmēs jaunā pavāra karjeras attīstību.

Ilze Mežniece

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts