Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

01.02.2012

Rīgā atvērts jauns klubs – “Soul&Kitchen”

Pašā Rīgas sirdī – ēkā, kas atrodas starp Ģertrūdes un Martas ielu, gaišā jumta oranžērijā šodien durvis ver jauns restorāns/klubs Soul&Kitchen. Pa dienu šī vieta priecēs mūsu garšas kārpiņas, bet vakaros sniegs muzikālu baudījumu un ļaus prātam atpūsties no ikdienas rūpēm.

Restorāna idejas iedvesmas avots ir vācu filma Soul&Kitchen, kur uzmanības centrā ir pavāra piedzīvojumi ceļā uz ideālas virtuves radīšanu. Divi draugi – Nauris un Kārlis tā iedvesmojās no filmas filozofijas un disko stilistikas, ka saprata, ar ko nodarbosies tuvākā gada laikā. „Mēdz teikt, ka domas materializējas. Man doma par savu kafejnīcu un vietiņu kur pasēdēt, jau sen bija galvā, taču satiekot Kārli un aizejot uz šo filmu, doma ieguva skaidru vīziju,” atzīst viens no Soul&Kitchen īpašniekiem Nauris Logins. No sākotnējās kafejnīcas idejas draugi nonāca līdz atziņai, ka Rīgā trūkst vietas, kur labs restorāns apvienots ar izcilu bāru, tādēļ komandā tika uzaicināts Rīgas atraktīvākais bārmenis Agris Eglītis. Tieši viņš palīdzēja atrast investoru – francūzi Patriku Rigaudu, kurš uzticējās Soul&Kitchen idejai, vīzijai un komandai.

Kā atzīst Kārlis Venckovičs– ja ir ideja un skaidra vīzija kā to realizēt, pārējais notiek pats no sevis. Jau ilgāku laiku fantastiskā jumta oranžērija Ģertrūdes ielā 33/35 stāvēja tukša, un tajā ieejot visiem biznesa parteriem bija skaidrs, ka vietas meklējumi ir beigušies. Plašās telpas ļāva šeit ne tikai izvietot lielu bāru, kurš, starp citu, ir paša Agra projektēts, bet arī atrasta vieta skatuvei, uz kuras izvietota DJ pults. Domājot par interjeru, puiši ļoti skaidri zināja ko vēlas, tāpēc interjers tapa kā draudzīgs kopdarbs, piesaistot radus un draugus – Kārļa tēvu Pēteri Venckoviču un interjera dizaineri Madaru. Tā rezultātā tika izveidota telpa, kurā vienojošas elements ir mūsdienu kiča savienojums ar vintage elementiem. Tas bija iespējams pateicoties antikvāru mēbeļu restaurācijai, kas lieliski saskan ar nedaudz futūristisko bāru un DJ skatuvi. „Pie mums nav nekādu noteiktu likumu , standartu vai dogmu. Visas idejas tiek interpretētas pēc mūsu gaumes, tāpēc šī vieta ir atvērta ikvienam,” atzīmē viens no Soul&Kitchen saimniekiem Agris. Līdzīgs princips tiek ievērots arī virtuvē, kura vadīšana uzticēta vienam no Rīgas spicākajiem šefpavāriem Aigaram Gailim.


Avots: bar.lv

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts