Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.04.2016

Rīgā atvērtra pasaulē pazīstamā picērija PizzaHut

Vecrīgā, Audēju ielā 14, oficiāli atklāta pasaulē iecienītā un Latvijā ilgi gaidītā picērija PizzaHut. Tas ir vienīgais šī zīmola “dine-in” restorāns Baltijas valstīs. PizzaHut galvenā iezīme ir picas, kas gatavotas pēc amerikāņu tradīcijām un ceptas īpašā pannā. 

PizzaHut piedāvā pēc amerikāņu tradīcijas ceptās biezās pamatnes picas, kā arī salātus, pastu un desertus. “Dine-in” koncepts paredz, ka ēdienu iespējams baudīt uz vietas un pieejama apkalpošana pie galdiņiem. Restorāna divos stāvos pieejamas vairāk nekā 90 sēdvietas, un tas atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst. 11.00 līdz 23.00.

“Jaunu riteni neizgudrosi, taču ikvienu lietu un ēdienu iespējams uzlabot. Tas attiecas arī uz picu, vienu no iecienītākajiem ēdieniem pasaulē. Lai arī lielākajai daļai cilvēku šis ēdiens saistās ar Itāliju, tiem, kam patīk kārtīgi paēst, pirmā doma būs – Amerika! 

Lai nobaudītu īstu amerikāņu picu, nav jāceļo pāri okeānam, jo leģendārā PizzaHut tagad pieejama arī Latvijā,” stāsta Kārlis Zandersons, KFC un PizzaHut reģionālais vadītājs Baltijas valstīs. “Amerikāņu picas ir biezas un sātīgas, vienu maltīti iespējams dalīt ar diviem un vairāk draugiem.”

“Rīgā atvērtais PizzaHut restorāns pagaidām ir vienīgais “dine-in” Baltijā. Tas nozīmē, ka klientiem pieejams pilns serviss pie galdiņiem, sākot no pasūtījumu pieņemšanas līdz pat norēķināšanās brīdim. 

Latvijai otrs tuvākais “dine-in” restorāns atrodas Helsinkos, savukārt Lietuvā darbojas ekspress tipa PizzaHut,” saka UAB „CibusRestaurants“ vadītājs un KFC un PizzaHut franšīzes īpašnieks Baltijas valstīs Sigurdurs A. Sigurdsons. “Stundas laikā varam izcept pat piecdesmit picu, turklāt piedāvājums uzrunās gan veģetāriešus, gan gaļēdājus.”

Leģendārais stāsts
Picu dzimtene ir Itālija, tomēr arī Amerikā tās kļuva populāras pēc Otrā pasaules kara. PizzaHut vēsture datējama ar 1958. gadu, kad divi brāļi Dans un Franks Karniji (Dan andFrankCarney) nolēma īstenot savu sapni, Kanzasas pilsētā Vičitā (Wichita) atverot picu restorānu. 

Lai realizētu mērķi, brāļi aizņēmās 600 dolāru no mātes un sāka cept picas mazā mājiņā (PizzaHut tulkojumā “picas būdiņa”). 

Pēc desmit gadiem PizzaHut jau lepojās ar desmitiem tūkstošu klientu 310 restorānos. Patlaban picas iecienītas vairāk nekā100 valstīs. Tā ir lielākā picu restorānu ķēde, aptverot 12000 restorānus visā pasaulē.






Madara Zvejniece

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts