Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.01.2016

Rīgā atvērs POP UP restorānu

28. un 29. janvārī tirdzniecības centrā “Gelleria Riga”, kā arī 28.janvāra vakarā Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma mācību restorānā tiks atvērts īpašs POP UP restorāns, kurā darbosies restorāna “Kaļķu Vārti” šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar savas profesijas pārstāvi Ciro De Maio no restorāna “MOSAICO”  Itālijā, kā arī ar studentiem no četrām Eiropas valstīm.

Lai popularizētu Itālijas virtuvi un inovatīvā veidā izglītotu uzņēmējdarbības un profesionālo skolu audzēkņus, šefpavāru virsvadībā POP UP restorānā darbosies sešu biznesa un profesionālo skolu studenti no Latvijas, Somijas, Spānijas un Itālijas – topošie uzņēmēji, pavāri un viesmīļi. Mācību procesā biznesa skolu studenti pilnībā ir izstrādājuši POP UP restorāna konceptu, nosaukumu, vizuālo izskatu, tirgvedības plānu un kompānijas vadlīnijas saistībā ar LR likumdošanu. Savukārt profesionālo skolu studenti I.P.S.A.R. Luigi Carnacia un “Kaļķu Vārtu” šefpavāru virsvadībā izstrādās itāliešu ēdienu receptes, kā arī gatavojot un apkalpojot viesus restorānā “MOSAICO”.

Jau tagad zināms, ka restorānā būs iespējams nobaudīt labākos Itālijai raksturīgos ēdienus – picu Margarita,Boloņas lazanju, cūkas fileju ar kūpinātu šķiņķi un Taledžo sieru, dažādu uzkodu mozaīku, kā arī īstu tiramisu, pannakotu un daudz ko citu.

“MOSAICO” nosaukums ietver restorānā piedāvāto ēdienu būtību – tās ir dažādu Itālijas reģionu - no ziemeļiem līdz pat dienvidiem, gardākie ēdieni, kas kopā veido patiesu garšas mozaīku. 

Šos lieliskos itāļu ēdienus būs iespējams nobaudīt 28. un 29. janvārī “Galleria Riga” 7.stāvā, kā arī īpašās Galá vakariņās 28. janvārī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, Nīcgales ielā 26. 

ERASMUS+ partnerības projekta ietvaros tiek īstenota inovatīva pieeja uzņēmējdarbības un profesionālajā izglītībā. Pateicoties tai, jauniešu radītās biznesa idejas tiek īstenotas dzīvē. “MOSAICO” ir jau trešais jauniešu izveidotais un vadītais POP UP restorāns.

Projektu īsteno Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Col•legi Badalonès, Helsinki Culinary School PERHO, Helmi Business College, IPSAR "Luigi Carnacina", Business College Mercuria, restorāns “Kaļķu Vārti” un šefpavārs Raimonds Zommers, restorāns “Juuri”, restorāns “Comas”. 
 



Anna Blaua


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts