Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.07.2022

Restorānu nozares perspektīva 2022. gadam

Restorānu nozarei pēdējo divu gadu laikā, globālās pandēmijas ietekmē, bija jāpiedzīvo daudzi izaicinājumi un jāspēj pielāgoties nenoteiktības apstākļiem. Lai turpinātu darboties daudzi uzņēmēji meklēja risinājumus un veica izmaiņas, kā rezultātā mēs novērojam attīstību vairākos līmeņos, Tās ir vismaz piecas jaunas tendences, kas ietekmē restorānu darbību 2022. gadā un pēc tam.

Digitālizācija

Pandēmija izraisīja revolūciju digitālajā un piegādes jomā. Tas ir virziens, kas turpinās attīstīties. Iespējams, ka pasūtīšana tiešsaistē, piegāde un produktu saņemšana ārpus restorāna ir jāiekļauj restorānu biznesa pakalpojumu sarakstā. Restorānu vadītājiem par prioritāti ir jānosaka digitālās ēdienkartes plānošana, ņemot vērā ēdiena kvalitāti un piegādi. Pat iekštelpu restorāni, visticamāk, paliks digitālāki, un daži izvēlēsies saglabāt tiešsaistes ēdienkartes un galdu pasūtīšanas iespējas. Digitālā tehnoloģija tagad ir daļa no mūsdienu restorānu biznesa sastāvdaļām, un tas ir jāņem vērā, pieņemot turpmākos biznesa attīstības lēmumus.

Virtuālie restorāni

Virtuālie restorāni ieņems lielāku tirgus daļu, jo tie palīdzēs restorāniem palielināt pārdošanas un peļņas apjomu. Virtuālie restorāni izmantos esošās restorānu virtuves, lai sagatavotu pasūtījumus, bet klientu apkalpošana vairāk notiks ārpus restorānu telpām. Vairāk dažādības, lai apmierinātu patērētāju vēlmes pēc jaunām garšām

Daļēji pandēmijas dēļ patērētāji ir meklējuši dažādus jauninājumus:  globālas virtuves, veselīgas maltītes, neparastas sastāvdaļas utt. Šī tendence ir palielinājusies, pateicoties sociālajiem medijiem. Piemēram, TikTok ir bijusi milzīga ietekme, informējot cilvēkus par jaunām pārtikas idejām un izplatot daudzveidību. Tiek atklātas jaunas un neparastas garšas. Jaunas idejas un tendences tagad ceļo visā pasaulē ātrāk, un pārtika nav izņēmums. Pievienojot virtuālos restorānu zīmolus, restorāns var ātri ieviest jaunas virtuves ar mazākiem ieguldījumiem, liekot lielāku uzsvaru uz jaunu ēdienkaršu izstrādi un mārketingu, lai veicinātu pieprasījumu.

Restorānu izkārtojumi tiks pārorientēti uz jauno laikmetu

Tā kā ēdināšana ārpus telpām joprojām ir populāra, restorānu īpašniekiem ir jāpārdomā, kā viņu restorānu fiziskais izkārtojums vislabāk noderēs viņu uzņēmumam, personālam un klientiem. Paredzams, ka agrākais telpas sadalījums 70/30, ar lielāku ēdināšanas zāli un ierobežotu virtuves zonu, pārveidosies uz 30/70 ar lielāku virtuves zonu un mazāku viesu zāli. Šis sadalījum būs piemērots mainīgajam restorānu biznesam.


Restorāni ieviesīs jaunas pieejas ēdināšanai

Pāreja no darba birojā uz hibrīdo sadalījumu mājās un birojā, kā arī pastāvošās bažas par pandēmiju ir likusi uzņēmumiem pārdomāt, kā viņi vēlas izmantot ēdināšanu darbavietā. Tas arī ir mudinājis restorānus radoši pievērsties un domāt par jaunu piedāvājumu attīstību tā saucamajiem home office strādājošiem .

Jaunāko laiku pasūtījumi, visticamāk, tiks iesaiņoti pusdienu kastītēs,  Un jaunajā home office pasaulē vadītāji saviem darbiniekiem, iespējams, vēlēsies pasūtīt maltīties piemēram virtuālai picas ballītei .

Piegādes roboti kļūs populārāki

Piegādes pasūtījumiem pieaugot, svarīgs ir piegādes serviss, kas bieži ir atkarīgs no personāla. Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu, jādomā par nākotnes izaugsmi, efektivitāti un izmaksu lietderību. Autovadītāju- darbinieku skaits ir noslogots, savukārt patērētājiem ir jāsamazina izmaksas, tāpēc automatizācijai un tehnoloģijām ir plaša iespēja iesaistīties. Dažas lielākās pilsētas jau testē vai izmanto piegādei robotus, piemēram, Losandželosā, Denverā un Medisonā, Viskonsīnā. 

Nākotnē transformācijas iespējas ir plaši atvērtas gan restorāniem, gan patērētājiem. 



Horeca.lv

Publikācija sagatavota pēc Forbes materiāliem

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts