Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.10.2011

Restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons mēnesi stažējās pie izcila Francijas virtuves meistara

Viesnīcas Hotel Bergs šefpavārs Kaspars Jansons mēneša garumā papildināja savu pieredzi pie izcilā šefpavāra Jean-Luc Brendel restorānā La Table du Gourmet Rikvevīrā Francijā. Šis restorāns ir iekļauts prestižajā Michelin Guide ceļvedī.

Lai arī Kaspars pēdējos gados jau ir atzīts par vienu no vadošajiem sava aroda meistariem Latvijā, viesnīcas Hotel Bergs iesaistīšanās Eiropas Savienības Leonardo da Vinči programmā un citās dod viņam iespēju regulāri papildināt zināšanas pie vadošajiem Eiropas pavārmākslas meistariem. Viņš jau ir bijis pieredzes apmaiņā trīs Michelin zvaigžņu restorānā Schwarzwaldstube Vācijā. Trīs Michelin zvaigznes ir augstākais novērtējums, kādu restorānam ir iespēja saņemt no vecākā un prestižākā Eiropas viesnīcu un restorānu ceļveža Michelin Guide. Bez tam Kaspars Jansons ir stažējies arī vienas un divu Michelin zvaigžņu restorānos Atlantide* Francijā un Noma** Dānijā.

Restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons par Francijā gūto: “Pārliecinājos, ka mēs esam pasaules līmenī. Droši varam ne tikai paši mācīties, bet dot arī savas idejas. Tas tiek novērtēts. Būtībā šis mēnesis pagāja ķerot vissmalkākās nianses. Ēdiena gatavošanā, produktu kombinēšanā, pasniegšanā. Precīzāk to varētu saukt par savstarpēju bagātināšanos ar franču kolēģiem, iespēju gūt idejas, kā dažādos veidos nonākt līdz perfektam rezultātam.”

Rūmenes muižā būs gardēžu vakari
Uzkrātā pieredze un ārvalstu kolēģu augstais novērtējums ir pamatā Kaspara Jansona iecerei drīzumā aicināt uz viesnīcas Hotel Bergs lauku rezidenci Rūmenes muižu augstvērtīgas virtuves lietpratējus, lai aristokrātiskajā muižas elegancē nesteidzīgi baudītu garšu nianses īpašos gardēžu vakaros. Kungu mājas atklātajā virtuvē būs iespējams vērot, kā šefpavārs uzbur kulinārijas brīnumus. Sekos maltīte dzīvās mūzikas pavadījumā. Protams, viesiem būs iespēja izbaudīt atpūtu muižas apartamentos. Šādi vakari plānoti regulāri. Tie varētu kļūt arī par magnētu prasīgu ārvalstu tūristu piesaistei, jo gastronomiskais tūrisms kā atsevišķs interešu tūrisma veids attīstās.

Rūmenes muiža attīstās un piedāvā jaunus pakalpojumus
Vasaras vidū tika svinēti spāru svētki rekonstruējamajai Kalpu mājai. Tajā atradīsies divstāvīgi apartamenti. Līdz šim nakšņošana tika piedāvāta Kungu mājas piecos plašos apartamentos un Staļļa ēkas divstāvu apartamentos ar atsevišķu ieeju katrā apartamentā caur iekoptu priekšdārziņu. Tādejādi paplašinās gan muižā uzņemamo viesu skaita kapacitāte, gan pakalpojumu klāsts.

Tuvākajā laikā viesiem būs pieejama gan tradicionālā latviešu lauku pirts, gan aristokrātiskajai muižas gaisotnei atbilstošas piena un vīna vannas miesai un garam privātajos apartamentos. Iecerēts izveidot arī nelielu golfa laukumu.
Rūmenes muiža ir ideāla vieta nozīmīgu biznesa tikšanos un apspriežu rīkošanai. Pēc darba nākamajā dienā piedāvājam relaksāciju brīvā dabā un medījumu pagatavošanu vakariņās atbilstoši klientu vēlmēm.

Bez tam uzņēmumiem piedāvājam komandas stiprināšanas pasākumus ar visplašāko muižniecībai piederīgu aktivitāšu klāstu, kā, piemēram, kroketu, šaušanu pa māla baložiem, slidošanu uz muižas dīķa ledus, izbraucienus ar zirgu pajūgu un kamanām, makšķerēšanas un medību iespējas, pastaigas pa ainaviskām vietām.

Tuvojoties Ziemassvētkiem jau laicīgi esam gādājuši par piedāvājumu korporatīvajiem svētku pasākumiem un kopīgai dāvanu gatavošanai ar porcelāna apgleznošanu, jaunu ideju izmēģināšanu piparkūku cepšanā mūsu šefpavāra vadībā, laimes liešanu.

Rūmenes muiža ir viesnīcas Hotel Bergs lauku rezidence atpūtai, pasākumiem, banketiem un konferencēm ar nakšņošanas iespējām. Rūmenes muižas viesi tiek aicināti doties ceļojumā – atgriezties pagātnē un ļauties vienreizīgumam, ko sniedz privāta muiža, kuru senāk apdzīvojuši Baltvācu muižnieki. Jebkurā gadījumā privātais sulainis (butlers) gādās par jūsu labsajūtu un mierpilnu atpūtu.

Rūmenes muižas koncepts atbilst starptautiski atpazīstamiem apzīmējumiem resort un executive retreat, piedāvājot atpūtas un augstākā līmeņa vadības tikšanās iespējas ar pilna servisa apkalpošanu atbilstoši darījumu un lauku elegances vērtību cienošu cilvēku prasībām ekskluzīvā muižas noslēgtībā.

Hotel Bergs galvenais darbības veids ir viesnīcas un restorāna pakalpojumu sniegšana. Viesnīca Hotel Bergs specializējas uz no ārvalstīm ienākošo un reģionālo tūrismu, piedāvājot viesu izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumus, iespēju organizēt dažāda veida saviesīgus pasākumus, konferences un seminārus, kā arī rīkojot izbraukumu banketus.

Viesnīca tika atvērta 2003. gadā, tā saviem viesiem un klientiem piedāvā 38 plašus, individuāli projektētus un iekārtotus viesu apartamentus (45 – 80m²), kas piemēroti gan īsam, gan ilgstošam uzturēšanās laikam. Uzņēmumā strādājošais personāls piedāvā piecu zvaigžņu servisa līmenim atbilstošu pakalpojumu klāstu un apkalpošanas servisu. Kopš 2009. gada papildus līdzšinējam pakalpojumu klāstam tiek piedāvāta atpūta un saviesīgi pasākumi lauku rezidencē - Rūmenes muižā, kas atrodas 100 km attālumā no Rīgas.

Par uzņēmuma panākumiem liecina 2008. gadā iegūtais Atbilstības sertifikāts, kas apliecina saņēmēja atbilstību piecu zvaigžņu klasifikācijas kategorijai. 2008. gadā viesnīca uzņemta pasaules prestižākajā mazo viesnīcu aliansē Small Luxury Hotels of the World (SLH) kā vienīgā viesnīca no Rīgas. Hotel Bergs pēdējos darbības gados saņēmis vairākas vietēja mēroga un starptautiskus atzinības:

• viesnīca nominēta par vadošo viesnīcu Latvijā „Pasaules luksuss viesnīcas balvai 2009” 
• britu izdevums Conde Nast Johansens izvirzījis Hotel Bergs apbalvojumam "Izcilākā viesnīca dizaina un inovāciju jomā"
• restorāns Bergs nominēts starp 50 labākajiem restorāniem Eiropā portāla „The European 50 best restaurants" topā
• britu izdevums Business Destinations rīkotajā „Tūrisma Balva 2008” apbalvojis viesnīcu Hotel Bergs kā labāko Austrumeiropas nelielo viesnīcu biznesa ceļotājiem


Iveta Sprūdža,
Viesnīcas Hotel Bergs direktore

  

Vēl ziņas

Uzņēmēju noskaņojums pagaidām neuzlabojas
Vēlies ēst veselīgi, bet slinkums gatavot?
Zīmola produkti pārtikas industrijā – kāpēc tos pērkam?
Divas vienkāršas receptes, kas bērniem liks iemīlēt zivis no šefpavāra Raimonda Zommera
Šovasar durvis vērs ekskluzīvs restorāns TAURO


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts