Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

28.11.2016

Ražotāji un vīndari no Pjemontas iepazīstināja ar izsmalcinātiem vīniem

Trešdiena, 23.novembrī Rīgas Vīna un Šampanieša festivāla ietvaros vienā no Rīgas labākajiem restorāniem «Bibliotēka No 1» notika ekskluzīva un līdz šim plašākā vīnu degustācija Latvijā, kas veltīta Pjemontas reģionam – Itālijas cēlākajam vīndarīšanas reģionam. 

Ražotāji un vīndari no Pjemontas iepazīstināja industrijas profesionāļus un importētājus ar izmeklētiem un izsmalcinātiem vīniem Walk-around degustācijā. 


Degustācijā piedalījās astoņi labākie Pjemontas vīndari. Vairums no tiem ir ģimenes uzņēmumi, kuru bizness ir gājis no paaudzes paaudzē un kuri ievēro vairāk nekā 100 gadu senas vīnu darīšanas tradīcijas. Šis fakts vīniem nodrošina īpašības, kas specifiskas katram ražotājam. 

Divi no degustācijā sastopamajiem izciliem vīndariem bija Alessandro Rivettoun Adriano Marco e Vittorio. 

Azienda Agricola Alessandro Rivetto piedāvā izmeklētu klāstu ar sarkanajiem vīniem Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Barbera d’Asti, Nebbiolo, Barolo, no kuriem īpaši vērts izcelt Dolcetto d’Alba – ar bagātīgu un intensīvu garšu tas ir ideāli piemērots aukstiem ziemas vakariem. Īpašā garša vislabāk saskan ar pirmajiem ēdieniem, kā baltā gaļa, vieglas mērces, grilēti dārzeņi.  
Bez sarkanajiem vīniem iecienīti ir arī baltie vīni, kā Langhe Arneis Matire'. 

Azienda Agricola Adriano Marco e Vittorio ir vēl viens tradīcijām bagāts vīnu ražotājs no Pjemontas, kas piedāvā neaizmirstamas garšas vīnus un asociējas ar Pjemontas klasiku – Langhe, Barbera d’Alba, Moscato d’Asti, Barbaresco. No šiem jāizceļ Adriano Marco e Vittorio Moscato d’Asti. Tas ir izcils baltais vīns, kas ir salds, viegls un lieliski iet kopā ar desertiem un augļiem. 

Walk-around degustācija pierādīja Pjemontas reģionā darīto vīnu plašo un izsmalcināto garšas buķeti, kas jebkuram vīnu cienītājam liks atrast ko baudāmu. 

Kā apgalvo vīndaris Alessandro Rivetto, ņemot vērā līdzšinējo atsauksmi un interesi, itāļu vīniem ir labas izaugsmes iespējas Latvijas tirgū, taču, lai nostiprinātu šo tendenci, ir svarīgi uzsvērt lielo reģionālo dažādību. 

Horeca.lv


  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts