Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

03.08.2011

Ražos diētiskas uzkodas un saldumus slaidākai paaudzei

Holandiešu izpētes grupa ir izrādījusi interesi ražot tvaika sistēmā taisītas krēma bulciņas ar samazinātu tauku saturu; šis process sola labāku ēdiena kvalitāti, kā arī enerģijas ietaupījumu ražotājiem.

Pēc pēdējiem pētījumiem ir atklāts, ka ir iespējams līdz minimumam samazināt tauku saturu produktā, izmantojot ekstra karstu tvaiku kā gatavošanas metodi, tajā pašā laikā saglabājot visas produkta īpašības un nepazaudējot tā garšu.

Šo atklājumu ir paredzēts izmantot uz krēma bulciņām, kas Holandē ir ļoti populāras. Tālāk domāts procesu izmantot arī citu saldumu un uzkodu ražošanā, kā čipsu, šokolādes, bulciņu, frī kartupeļu u.c.

Izpētes grupai atklājums prasīja 6 mēnešus, jo citas metodes samazināja tauku saturu, taču arī izmainīja produkta garšu un konsistenci. Kopš atklājuma holandiešu izpētes grupa ir patentējusi šo metodi, taču vairākas pārtikas ražotāju kompānijas jau ir izrādījušas interesi un vēlas ieviest šo metodi arī savā ražošanā.

Iemesls, kādēļ eksperimenti tika uzsākti, bija vēlme neveselīgas un treknas uzkodas padarīt veselīgākas un mazāk barojošas, turklāt pēc šāda veida produktiem, kas ir saldi un ar patīkamu garšu, taču mazu kaloriju daudzumu, ir liels pieprasījums. Arī šis atklājums parādījās pēc vairākiem tirdzniecības eksperimentiem.

  

Vēl ziņas

Latvijā strauji aug vegānisko recepšu popularitāte
Eko programma: krasi mainījusies iedzīvotāju attieksme pret ikdienā nepieciešamām lietām
Maizes diena un Sidra svētki 31.07. 2022.
Mājas kafejnīcu dienas (MKD): jūlijs - septembris
Viesus atkal aicina Āgenskalna pērle- Āgenskalna tirgus


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts