Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

03.08.2011

Ražos diētiskas uzkodas un saldumus slaidākai paaudzei

Holandiešu izpētes grupa ir izrādījusi interesi ražot tvaika sistēmā taisītas krēma bulciņas ar samazinātu tauku saturu; šis process sola labāku ēdiena kvalitāti, kā arī enerģijas ietaupījumu ražotājiem.

Pēc pēdējiem pētījumiem ir atklāts, ka ir iespējams līdz minimumam samazināt tauku saturu produktā, izmantojot ekstra karstu tvaiku kā gatavošanas metodi, tajā pašā laikā saglabājot visas produkta īpašības un nepazaudējot tā garšu.

Šo atklājumu ir paredzēts izmantot uz krēma bulciņām, kas Holandē ir ļoti populāras. Tālāk domāts procesu izmantot arī citu saldumu un uzkodu ražošanā, kā čipsu, šokolādes, bulciņu, frī kartupeļu u.c.

Izpētes grupai atklājums prasīja 6 mēnešus, jo citas metodes samazināja tauku saturu, taču arī izmainīja produkta garšu un konsistenci. Kopš atklājuma holandiešu izpētes grupa ir patentējusi šo metodi, taču vairākas pārtikas ražotāju kompānijas jau ir izrādījušas interesi un vēlas ieviest šo metodi arī savā ražošanā.

Iemesls, kādēļ eksperimenti tika uzsākti, bija vēlme neveselīgas un treknas uzkodas padarīt veselīgākas un mazāk barojošas, turklāt pēc šāda veida produktiem, kas ir saldi un ar patīkamu garšu, taču mazu kaloriju daudzumu, ir liels pieprasījums. Arī šis atklājums parādījās pēc vairākiem tirdzniecības eksperimentiem.

  

Vēl ziņas

Digitālie risinājumi profesionālajā izglītībā: RTRIT un Lietuvas partneru kopīgā panākumu formula
10 superprodukti
AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts