Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

22.10.2019

PVD aicina Latvijas uzņēmumus izvērtēt sadarbību ar Polijas uzņēmumu CEDROB S.A.

Pārtikas un veterinārais dienests aicina Latvijas pārtikas produktu ražotājus un izplatītājus izvērtēt savu sadarbību ar Polijas uzņēmumu “CEDROB S.A.”, jo šobrīd nav pārliecības, ka uzņēmuma piegādātā putnu gaļa ir droša patērētājiem.
 
Līdz šim PVD ir konstatējis četras piesārņotas putnu gaļas partijas, kas ražotas šajā Polijas uzņēmumā. 
 
Piesārņoto partiju numuri:
 
Nr. 276/1/240/19
Nr. 277/1/338/18
Nr. 280/3/326/19 
Nr. 281/1/417/19
Uzņēmumiem, kuri var identificēt savos sasaldēto produktu krājumos piesārņoto produktu partijas, jāsazinās ar piegādātāju, lai vienotos par veidu, kā šī prece tiek atdota atpakaļ izplatītājam.
 
PVD atgādina - dažādi pārtikas piesārņotāji, tostarp salmonellas, ar neapbruņotu aci nav saskatāmi un ir konstatējami tikai veicot laboratorisko  izmeklēšanu, tāpēc, gatavojot, vienmēr ir jāpatur prātā piesārņojuma risks. 
 
Lai pasargātu sevi no pārtikas izraisītām saslimšanām, jāievēro daži vienkārši padomi:
 
Jāmazgā rokas (pēc tualetes apmeklējuma; pirms gatavošanas; pēc darbībām ar jēlproduktiem); 
Uzglabājot pārtikas produktus, jēlprodukti jānošķir no citiem pārtikas produktiem; 
Gatavojot jāievēro tieši tas pats princips – jēlprodukti (gaļa, zivis, olas) nedrīkst nonākt saskarsmē ar citiem pārtikas produktiem, tāpēc to apstrādei jāizmanto atsevišķi virtuves piederumi – dēlīši, trauki, naži, bet galda virsma pēc jēlproduktu apstrādes, ir rūpīgi jānotīra; 
Dzīvnieku izcelsmes jēlprodukti (gaļa, zivis, olas) ir pareizi termiski jāapstrādā – kārtīgi jānovāra, vai jāizcep.

Avots: PVD

  

Vēl ziņas

Veselīgas ēšanas pamatprincipi, kas noderēs ne tikai janvārī
Pavāru klubam jauns prezidens - Artūrs Arnicāns
Ko iegūst cilvēks un planēta, ceļot galdā tikai augu valsts produktus?
Mogotel atvēris savu pirmo viesnīcu Siguldā - Rixwell Segevold Hotel
Četri neparasti notikumi Valmiermuižā jeb kāpēc Valmiermuiža bija lepnāka par pašu Valmieru


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts