Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

11.03.2023

ProWein 2023 Diseldorfā


Vācija ir valsts ar lieliskām alus darīšanas tradīcijām: reģionālās alus kultūras, izcili apiņu audzēšanas apgabali, labākie brūvēšanas iesalu veidi, priekšzīmīgi apmācības kursi un plašas rauga bankas. Alus tirgus segments nepārtraukti attīstās un atrod ceļu arī augstākās klases gastronomijā. Daudzi vīnziņi izvēlas aizraujošus alus stilus, lai pārsteigtu savus vīnu mīlošos viesus sajūtu līmenī. Noteikti rodas iespaids, ka tādi brūvēšanas stili kā Geuze, Barley Wine, Imperial Barrel Aged Stout vai Doppelbock stimulē un iedvesmo vīna cienītājus.

Tāpēc nav pārsteidzoši, ka liela daļa alus darītavu no valstīm, kuras parasti tiek uzskatītas par vīna valstīm, piedāvā savu alu šī gada ProWein izstādē no 19. līdz 21. martam. 

Ir vērts aplūkot šīs alus darīšanas īpatnības. Pat ja alus patēriņš uz vienu iedzīvotāju 2021. gadā Spānijā (50 litri), Itālijā (35 litri), Francijā (33 litri) vai Grieķijā (32 litri) krietni atpaliek no Čehijas (129 litri), Austrijas (102 litri). ) un Vācija (89 litri), cita statistika liecina, ka patērētāji šajās vīna valstīs ir gatavi tērēt vairāk naudas par savu alu.


Šī gada ProWein izcilākā vieta ir Brasserie Meteor no Francijas (7./D 30. halle). Kā vecākā alus darītava Francijā, tai ir astoņu paaudžu ģimenes vēsture, un tā aizsākās 1640. gadā. 

ProWein 2023 Alus un amatniecības alus – kur atrodas starptautiskā alus pasaule?”

Tradīcija satiekas ar jauninājumiem.
Tiek piedāvāts Ziemassvētku alus pavasara sākumā, ar smalkām garšvielu un augļu niansēm vai sātīgie Wendelinus Blonde ar karameles un muskatrieksta garšām. Protams, nevar nepieminēt franču raksturīgāko alus brūvēšanas stilu: Bière de Garde. Tas rakturojāms kā spēcīgs, nobriedis kviešu alus ar alkohola saturu 7,2%, nedaudz salds ar riekstu garšu, un vaniļu, kas fascinē ar savu garšu.


Spānijas alus darīšanas mākslas klāstu prezentēs Spānijas alus darītāju asociācija Cerveceros de España (7/D 45 halle). 

Vairāk šeit

  

Vēl ziņas

Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem
Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts