Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.09.2011

Prezentēs vafeles ar jogurta garšu "Selga" bez transtaukskābēm

Otrdien, 20.septembrī, plkst.11 AS "Staburadze" ražotnē notiks vafeļu ar jogurta garšu "Selga" speciālizlaiduma bez transtaukskābēm prezentācija, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma "NP Food" pārstāvji.

Prezentācijas darba kārtībā paredzēts ražotnes apmeklējums un produktu izejvielu prezentācija mediju pārstāvjiem. "NP Foods" grupas uzņēmums AS "Staburadze" informēs par realizētajiem un plānotajiem pasākumiem veselīgāku saldumu ražošanas programmas ietvaros.

Paredzēts, ka vafeļu ar jogurta garšu "Selga" speciālizlaiduma dizaina prezentācijā neklātienē piedalīsies arī dāņu profesors Stēns Stenders, kas iepriekš asi kritizējis "Staburadzes" ražotās "Selgas" vafeles ar jogurta garšu un citus Latvijas saldumu ražotāja AS "Laima" produktus.

Tāpat plānota interaktīvas spēles atklāšana, kas atbalsta atbildīgu saldumu lietošanu.

AS "Staburadze" ražotne atrodas Rīgā, Artilērijas ielā.

Kā ziņots, šā gada 18.jūnijā Stenders nāca klajā ar paziņojumu, ka "Laimas" ražotās vafeles "Selga" esot kaitīgas cilvēka veselībai, jo tajās transtaukskābju saturs pārsniedz 44%. Vēlāk izrādījās, ka laboratorija, kas veica pētījumus, bija kļūdījusies un minētais transtaukskābju daudzums vafelēs ir tikai 9%. Uz Stendera apgalvojumu asi reaģēja "NP Foods", kas ar iesniegumu par negodīgas konkurences darbībām vērsās Konkurences padomē un Drošības policijā, lūdzot ierosināt krimināllietu par neslavas celšanu un apzinātām darbībām, kas grauj Latvijas ekonomiku.

Savukārt Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas vadītājs Didzis Šmits izteicās, ka profesors par Latvijas pārtikas uzņēmumu nomelnošanu jāizraida no valsts.

Savukārt 2.septembrī dāņu profesors "NP Foods" vadībai adresētā vēstulē norādījis, ka divos "Staburadzes" izstrādājumos - vafeļu tortēs "Klasika" un "Vāverīte" - konstatēts paaugstināts transtaukskābju līmenis. 100 grami "Klasikas" satur 14 gramus transtaukskābju, savukārt 100 grami "Vāverītes" satur 5,1 gramu transtaukskābju. Paraugi iegādāti Rīgas veikalos laikā no maija līdz jūlijam un vēlāk testēti Dānijas pilsētas Orhūsas pārtikas un veterinārajā laboratorijā.

Kā iepriekš "Nozare.lv" informēja "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Juris Jonaitis, patlaban tiek aprēķināts arī morālais un materiālais kaitējums, lai celtu prasību tiesā par zaudējumu atlīdzību, kā arī plānots vērsties Eiropas Komisijā ar lūgumu izvērtēt nepamatotus un prettiesiskus konkurences izkropļojumus iekšējā tirgū.

Kā ziņots, "Laima" ir viens no lielākajiem šokolādes un saldumu ražotājiem Baltijā. Par AS "Laima" lielāko īpašnieku 2010.gadā pastarpināti kļuvusi Latvijas uzņēmējiem piederošā AS "Nordic Partners", kura iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā "Nordic Partners Limited" holdingā.

"Nordic Partners" un tam piederošo uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols - viens no holdinga dibinātājiem, kurš ilgstoši vadījis arī vairākus holdinga pārtikas un nekustamā īpašuma uzņēmumus.


Ineta Želve,
Nozare.lv



 

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts