Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.10.2015

PostFood

ANO lēš, ka līdz 2050 gadam planētas cilvēku populācijas skaits sasniegs 9 miljardus un nepieciešamās pārtikas daudzums (rēķinot kilokalorijās) būs jāsaražo par 70% vairāk.

Atšķirībā no tendences domāt kā saražot arvien vairāk pārtikas, projekts PostFOOOD nepiedāvā pabeigtus funkcionālus risinājumus, bet pēta jaunu ideju, kā meklēt citus risinājumus, mijiedarbību ar kultūru, vidi, cilvēku, estētiku un evolūciju.

Projekta PostFOOOD pamatā ir cilvēka vielmaiņas bifidobaktērijas, ārpus ķermeņa, ģenētiska modifikācija, piešķirot tām spēju sintezēt celulozi šķeļošu enzīmu. Celuloze veido jebkura auga šūnapvalkus. Cilvēku vielmaiņai celuloze ir nesagremojama un pilnībā bez uzturvērtības. Celuloze ir vienkārša cukura glikozes polimērs. 

Cilvēkiem, šādi celulozi šķeļoši enzīmi ļautu gandrīz par trešdaļu efektīvāk izmantot ierastos augu valsts pārtikas produktus – kartupeļus, burkānus, kāpostus utt., kuri satur būtisku daļu cilvēkam nesagremojama materiāla (celuloze, hemiceluloze utml.), kā arī efektīvāk izmantot pavisam jaunus pārtikas resursu veidus, vai pat, piemēram, celulozi saturošo koksni un papīru.

Izstāde apskatāma Aizputes novada Tūrisma informācijas centrā līdz 06.11.2015., Atmodas ielā 16!

  

Vēl ziņas

Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā
Ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni ilgtspējīgai pārtikas nozarei
Kuldīga aicina uz uguns un šokolādes maģijas piedzīvojumu Kuldīgas Restorānu nedēļā 2023
Cēsu novada Restorānu nedēļa pārsteigs ar garšām un personībām!
Lidostā Rīga atvērts Caffeine


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts