Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.09.2011

Plāno samazināt izmaksas svaigpiena laboratorisko izmeklējumu veikšanai

Šodien, 20. septembrī valdībā izskatīs Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2010. gada 9. februāra noteikumos Nr.123 „Veterinārās, higiēnas un nekaitīguma prasības svaigpiena apritei”.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk svaigpiena ražotājam būs jāatbild par saražotā svaigpiena kvalitāti un jāseko līdzi visai pieejamai informācijai par viņa saražotā svaigpiena kvalitāti, kā arī jāveic visas nepieciešamās darbības neatbilstību novēršanai.

Savukārt  svaigpiena pircējam uz laboratoriju būs jāpiegādā tikai viens svaigpiena paraugs, kurā noteiks visus nepieciešamos rādītājus (somatiskās šūnas, baktēriju kopskaitu, inhibitoru klātbūtni, piena taukus un piena olbaltumvielas), tādējādi samazinot izmaksas par paraugu noņemšanas aprīkojumu un transportu, kā arī par paraugu izmeklēšanu.

Grozījumi noteikumos nosaka, kādās Latvijas laboratorijās jāveic obligātos svaigpiena paraugu izmeklējumus, lai nodrošinātu visiem svaigpiena ražotājiem vienādu paraugu izmeklēšanas kvalitāti.

Noteikumos precizēta Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un valsts aģentūras „Lauksaimniecības datu centrs” (LDC) kompetence, kā arī terminu „piens”, „svaigpiens”, „svaigpiena paraugs”, „obligātais svaigpiena parauga” un „novietne” lietošana.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40209061&mode=mk&date=2011-09-20


Viktorija Kalniņa,
sabiedrisko attiecību speciāliste

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts