Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.02.2014

Pērn „Valmiermuižas alus” darītavu ekskursijās apmeklējuši vairāk kā 9 tūkstoši viesu no 44 pasaules valstīm

Valmiermuiža kļuvusi par iecienītu galamērķi tūristiem – gardēžiem Valmieras pusē. 2013. gadā ekskursijās „Valmiermuižas alus” darītavā tika uzņemti 9112 ciemiņi, kas ir par 38% vairāk kā 2012. gadā, kad alus darītavu apmeklēja 6616 ciemiņi. 

Ik gadu novērojama augoša ārvalstu tūristu interese par gardēžu tūrismu Valmieras pusē. Pērn “Valmiermuižas alus” darītavā ekskursijās devās pavisam 574 viesu grupas, no kurām 44% bija viesi no citām valstīm. Visvairāk ārvalstu ciemiņu bija no kaimiņu valstīm –Igaunijas un Krievijas. Ik gadu pieaug ciemiņu skaits no ASV, Lielbritānijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas. 

 Pagājušajā gadā tika uzņemti ciemiņi arī no tādām tālākām valstīm kā Japānas, Kanādas, Ķīnas, Austrālijas, Singapūras, Mongolijas, Dienvidāfrikas Republikas un citām. Gada laikā „Valmiermuižas alus” darītavā ciemojušies arī vēstnieki no 20 pasaules valstīm. 

“Iepazīstot alus garšu un baudīšanas kultūru, ārvalstu ciemiņi ir pārsteigti, ka alus darīšanu un pasniegšanu turam tikpat lielā godā kā citur dārgu vīnu,” pieredzē dalās „Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis. “Pat ciemiņi no alus lielvalsts Vācijas, uzzinot, ka alu var baudīt līdzīgi vīnam – nesteidzīgi un nedaudz, atzīst – Valmiermuižā alu esam pacēluši pilnīgi jaunā līmenī. Alus baudīšanas kultūra ir viena no vērtībām Latvijā, ko varam pilnīgot un mācīt gardēžiem no visas pasaules”. 

Ārvalstu tūristi – gardēži ir prasīgi un maksātspējīgi

Ir novērots, ka ārvalstu tūristi ir ļoti zinātkāri, prasīgi un augstu vērtē individuālu pieeju. Lielākā daļa šo ciemiņu ceļo mazās grupās ar auto. Viņi novērtē, ka ekskursijas alus darītavā iespējamas jebkurā laikā, jebkurā dienā un notiek angļu, krievu vai vācu svešvalodās, kā arī to, ka ekskursijas stāstījums tiek pielāgots tam, ko viņi vēlas uzzināt par alus baudīšanu visvairāk.

Ārzemju ciemiņi vēlas klātienē savām acīm redzēt, kā top alus. Viesi labprāt apvieno ekskursiju alus darītavā ar alus kokteiļu meistarklasi, Latvijas mazo ražotāju sieru degustēšanu, mielošanos ar alus saldējumu, bet ekskursijas noslēgumā vēlas baudīt latvisku maltīti, kas gatavota no vietējo zemnieku produkcijas, un tās gatavošanā alus izmantots kā garšviela. 

Ārvalstu tūristi – gardēži par kvalitatīvu pakalpojumu ir gatavi maksāt augstāku cenu, tādēļ, tos piesaistot, tūrisma uzņēmējiem ir iespēja izrādīt Latviju, Vidzemi, kā arī palielināt gan ienākumus, gan nodarbinātību, liekot uzsvaru uz augstu apkalpošanas kvalitāti, nevis kvantitāti. 


Liāna Sāre

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts