Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.03.2020

Pavāru olimpiāde Bocuse d'Or Eiropa Tallinā tiek pārcelta uz septembri


Sakarā ar koronavīrusa uzliesmojumu, Bocuse d'Or pavārmākslas konkursa Eiropas atlases kārta, kas bija plānota maija beigās, tiek pārcelta uz 2020. gada 3. un 4. septembri.
 
“Visu dalībnieku un apmeklētāju drošībai mēs nolēmām Bocuse d'Or Eiropas kārtu atlikt uz 3. un 4. septembri. Es uzskatu, ka šī ir milzīga iespēja Igaunijas viesmīlības nozarei, kā arī visai Igaunijas valstij rīkot prestižo pavāru olimpiādi Bocuse d’ Or Europe . ” komentēja Dimitrijs Demjanovs, Bocuse d’ Or Europe Tallinn 2020 valdes loceklis.

Pēc Uzņēmējdarbības Igaunijas Tūrisma attīstības centra direktores Liinas Marijas Lepikas vārdiem, lielā notikuma pārcelšana uz septembri būs lieliska iespēja tūrisma aktivitātēm Tallinā un tās apkārtnē. Bocuse d'Or Eiropas atlases kārta Tallinā pulcēs tūkstošiem pārtikas entuziastu un pievērsīs mediju uzmanību no visas Eiropas.

“Organizējot sacensības septembrī, tā būs lieliska iespēja koncentrēt uzmanību uz Igauniju, Igaunijas pārtikas tūrismu un tūrismu kopumā pirms mierīgākās tūrisma sezonas, ”piebilda Lepiks. 

Bocuse d'Or ir pasaulē prestižākais kulinārijas konkurss, kuru 1987. gadā uzsāka slavenais franču šefpavārs Pols Bocuse. Iedvesmojoties no olimpisko sporta spēļu lielsikās atmosfēras. Pols nolēma rīkot konkursu, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta ēdiena gatavošanas mākslai un labāko šefpavāru meistarībai. 

Bocuse d'Or fināls notiek reizi divos gados Paula Bocuse dzimtajā pilsētā Lionā. Igaunijai ir unikāla iespēja šogad rīkot Eiropas finālu Tallinā, kurā piedalīsies arī Latvijas šefpavāri.

Plānots, ka Bocuse d'Or Europe Tallinā notiks 3.-4. septembrī. Bocuse d'Or America un Copa Maya Peru Lima no 25.-27. septembrim. Bocuse d'Or Asia-Pacific 1–2. jūlijā, Guandžou, Ķīnā.

Igaunijas pārstāvis konkursā ir Artūrs Kazaritski, kurš šobrīd uzturas un strādā Dānijā. Konkursā piedalīsies labākie šefpavāri no 20 Eiropas valstīm, kuri nākamgad varēs pretendēt uz labāko desmit vietu Lyon Global Finals konkursā. 

  

Vēl ziņas

Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem
Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts