Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

28.03.2012

Pasaules slavenās vīna darītavas Hugel&Fils īpašnieks Etjēns Hugels viesojas Rūmenes muižā.

2012. gada 28. martā viesnīcas Hotel Bergs lauku rezidencē Rūmenes muižā, Kandavas novadā viesojas pasaules slavenās vīna darītavas Hugel&Fils īpašnieks Etjēns Hugels no Elzasas.

Vīna darītava Hugel&Fils tika izveidota 1639. gadā gleznainajā Rikevīras (Riquewihr) ciematā, Elzasas provincē Francijā un pieder Hugel ģimenei, kura to vada jau divpadsmitajā paaudzē. Hugelu vīna dārzos stāda tikai dižciltīgās Elzasas vīnogu šķirnes, un vīnogulāju vidējais vecums ir 35 gadi. Vīna darītava Hugel saražo vidēji 110 000 kastes ar vīniem gadā, no kurām apmēram 90% eksportē uz vairāk kā 100 pasaules valstīm, tajā skaitā uz Latviju. Vārds „Elzasa” bieži ir sinonīms vārdam Hugel. Hugel&Fils Latvijā pārstāv SIA Dunker Latvija. 

Hugelu ģimene ir Primum Familiae Vini asociācijas biedri, kas ir ekskluzīva dažu pasaulē visprestižāko vīndaru dinastiju biedrība un veicina vīna darītāju ģimenes vērtības. Hugelu dzimta bija pirmā, kas sāka iegūt vēlīnas ražas Elzasas vīnus – Vendange Tardive un Sélection de Grains Nobles – un izstrādāja likumu, kas regulē to ražošanu. 

Hugel pagrabi atrodas Rikevīras centrā zem kultūrvēsturiskām 16. gadsimta ēkām un tajos glabājas vairāk nekā viena gadsimta vecas ozolkoka mucas. Hugel vīna pagrabus ir izstaigājis arī restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons. Kad 2011. gadā Kaspars Jansons mēneša garumā papildināja savu pieredzi pie izcilā šefpavāra Jean-Luc Brendel restorānā La Table du Gourmet Rikevīrā, īstenojot Eiropas Savienības Leonardo da Vinči programmu, viņš viesojās arī Hugel&Fils vīna darītavā, gūstot idejas un smeļoties iedvesmu jauniem kulinārijas šedevriem. Restorāna Bergs šefpavārs par Elzasā gūtajiem iespaidiem saka: „Būtībā šis mēnesis pagāja, ķerot vissmalkākās nianses ēdiena gatavošanā, produktu kombinēšanā, pasniegšanā, saderībā ar vīniem. Precīzāk to varētu saukt par savstarpēju bagātināšanos ar franču kolēģiem, iespēju gūt idejas, kā dažādos veidos nonākt līdz perfektam rezultātam.”

Uzņēmumu Hotel Bergs un vīna darītavu Hugel&Fils vieno līdzīgā uzņēmumu filosofija, kas balstīta uz ģimenes tradīciju izkopšanu, ilggadējā sadarbība un lieliskā saderība, piedāvājot augstākās klases produktu un pakalpojumu apvienojumu visprasīgākajiem gardēžiem un vīna cienītājiem. 

Vizītes laikā Etjēns Hugels tiksies ar mediju pārstāvjiem un prezentēs vīna darītavu. Uzrunu teiks viesnīcas Hotel Bergs un Rūmenes muižas īpašnieku pārstāvis Aleksis Karlsons, savukārt restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons dalīsies iespaidos ar piedzīvoto Elzasas vīna dārzos. Viesiem būs iespēja apskatīt Rūmenes muižu brīvā atmosfērā un baudīt restorāna Bergs šefpavāra Kaspara Jansona gatavotos ēdienus saderībā ar Hugel&Fils vīniem. 

 
Ilze Krokša

  

Vēl ziņas

Vīna gatavošana Kvevros – tradīcija izkopta jau 8000 gadus
Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš
Birštonas kūrorts karantīnas laikā piedāvā apvienot attālināto darbu un atpūtu
Liepājas uzņēmums “Tiamo grupa” atver vēl vienu Čili Pizza Rīgā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts