Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.10.2015

Pasaules slavenais restorāns Noma maina konceptu

Kā informē laikraksts "The NewYork Times", pasaules slavenā Kopenhāgenas restorāna "Noma" īpašnieks ir nolēmis pārtraukt šī brīža restorāna darbību un pilnībā mainīt tā konceptu, pārvēršot to par saimniecību, kas pasniedz viesiem maltītē to, ko pati saražo. Šāda pieeja ēdināšanas sfērā tiek popularizēta jau pēdējos desmit gadus (īpaši ASV), un tagad Renē Redzepi (René Redzepi) - izslavētās skandināvu kulinārijas šefpavārs - ir nolēmis šo populāro konceptu izmantot savā labā.

Radzepi jaunais restorāns-urbānais dārzs atradīsies pavisam netālu no Kristiānijas, kas ir Kopenhāgenai kaimiņos. "Ir tikai loģiski to darīt šeit. Ir tikai loģiski uzturēt savu saimniecību šāda līmeņa restorānam," žurnālistiem apstiprina šefpavārs. Viņa ambiciozajos plānos ietilpst atvērt restorānu kaut kur fermas teritorijā, bet uz restorāna jumta iekārtot siltumnīcu, lai nodrošinātu vissvaigāko produktu piegādi ikvienai maltītei. Vēl jo vairāk - vismaz daļu no savas saimnīcas Redzepi vēlas iekārtot uz ūdens.

Restorāns "Noma" bija uzņēmis viesus jau 12 gadus, šajā laikā četras reizes "Restaurant Magazine" to ir atzinis par pasaules labāko restorānu. Šī brīža restorāns kā savu pēdējo darba dienu plāno Jaungada sagaidīšanas svinības, bet pēc tam restorāna darbinieki dosies uz Sidneju Austrālijā, lai uz kādu laiku atvērtu tur pop-up restorānu, līdzīgi kā šī gada sākumā viņi bija darbojušies Tokijā.

Jaunā "Noma" ar pilnībā jaunu ēdienkarti un peldošo fermu plāno atvērties 2017.gadā.


Informācija sagatavota pēc "The New York Times" materiāliem
Pavāru klubs

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts