Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

15.02.2023

Pasaules labākā vinziņa titulu saņem Raimonds Tomsons


Konkurss Pasaules Labākais vīnzinis fināls šogad norisinājās 12. februārī Parīzes La Défense arēnā. Reizi trīs gados ASI (Association Internationale de la Sommellerie) organizē vispasaules konkursu un piešķir Pasaules labākā vīnziņa titulu. Pēc 34 gadiem pasākums atkal ir Parīzē par prieku vīna cienītājiem!

Konkursa laikā 4 dienas augsta līmeņa testos sacentās 70 kandidāti, kas pārstāvēja 67 dažādas valstis. 
Zināšanas par vīniem, apkalpošanas kvalitāte, un spēja konsultēt un likt visiem klātesošajiem izjust dažadas emocijas! Talantīgi finālisti, autentiski produkti un profesionālisms visa konkura gaitā!

Latvijas Raimonds Tomsons ieguva pasaules labākā vīnziņa titulu konkursā pārspējot dānieti Ninu Jensenu, kura palika otrajā vietā, un Honkongas pārstāvi Rīzu Čoi, kurš ieņēma trešo vietu.

Tomsons uz skatuves pēc uzvaras sacīja, ka nespēj tam noticēt. Pusfinālā piektdien Tomsons ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka uzaugšana valstī, kurai nav senas vīna darīšanas kultūras, bijusi priekšrocība. Finālā vīnziņiem bija jāidentificē vīni, jāsakomplektē vīni ar ēdieniem, jāatrod kļūdas cenrādī vai jāuzmin pudele no attēlu sērijas.

Bet, lai iekļūtu finālā, konkursantiem pusfinālā bija jāiztur vairāki pārbaudījumi, piemēram, jānosaka pieci bezalkoholiskie dzērieni no visas pasaules un jāizdomā vegānu ēdienkarte, kas saderētu ar tiem. Pareizās atbildes tika atklātas tikai pēc fināla, un visi, tai skaitā žūrijas locekļi, bija vienisprātis, ka tā bijusi gandrīz neiespējamā misija.


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts