Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.01.2017

Pasākums gardēžiem – Rīgas ielu ēdienu festivāls

Rīgas-Gaujas reģions ir starta pozīcijā, lai uzsāktu gadu projekta Eiropas gastronomijas reģiona 2017 ietvaros. Rīgas-Gaujas reģions ir Eiropas gastronomijas reģiona pārstāvis 2017.gadā, kas nozīmē, ka cauru gadu Latvijā norisināsies dažādas nebijušas gastronomiskās aktivitātes.

Pirmā no tām gaidāma jau pavisam drīz, 14.janvārī, kad Rīgā norisināsies īpašs pasākums gardēžiem – Rīgas ielu ēdienu festivāls. Pasākums notiks Kaļķu / Vaļņu ielā no plkst. 14.00 – 20.00. 

Pasākuma ietvaros Rīgas labākie šefpavāri pārsteigs un iepriecinās auditoriju  ar savām versijām par Latvijas tradicionālajiem gastronomiskajiem meistardarbiem, izmantojot Rīgas-Gaujas reģionam raksturīgās, dabā sastopamās sastāvdaļas un apvienojot pirmatnējo ar mūsdienīgo. Par Rīgas-Gaujas reģionu tiek uzskatītas pilsētas Rīga, Sigulda, Cēsis un Valmiera, kas nozīmē daudzveidīgu ēdienu klāstu. 

Eiropas gastronomijas reģions ir platforma un apbalvojums, kura uzdevums ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, uzsverot ēdienu daudzveidību, sludinot veselīgu dzīvesveidu un ilgtspējību, kā arī stimulējot gastronomisko inovāciju. Kandidātu reģioni tiek aicināti pievienoties zināšanu apmaiņas platformā starp Eiropas reģioniem, lai veicinātu sadarbību un attīstītu kopīgas iniciatīvas. Eiropas gastronomijas reģions ir Starptautiskā Gastronomijas, kultūras, mākslas un tūrisma radīts projekts, ko tas rīko sadarbībā ar Eiropas institūcijām. 


Horeca

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts