Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.02.2014

Par terminu „bio”, „eko” lietošanu


Pārtikas apritē iesaistīts uzņēmuma nosaukumā un domēna nosaukumā nav pieļaujama terminu „bio” , „eko” lietošana, ja uzņēmums nav saņēmis sertifikātu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzību un kontroli.
 
Padomes 2007.gada 28.jūnija Regulas Nr.834/2007 par bioloģisko ražošanu un bioloģisko produktu marķēšanu un par Regulas (EEK) Nr.2092/91 atcelšanu (turpmāk – bioloģiskās lauksaimniecības regula) 23.pants nosaka: ka tādus terminus, kā „bioloģisks”, „ekoloģisks” un „organisks”, arī to atvasinājumus vai deminutīvus, piemēram, „bio” un „eko”, nekur Kopienā un nevienā Kopienas valodā neizmanto tādu produktu marķējumā, reklāmā un tirdzniecības dokumentos, kuri neatbilst saskaņā ar šo regulu noteiktām prasībām, izņemot gadījumus, kad šos terminus attiecina uz produktiem, kas nav pārtikas vai barības produkti, vai kad šo terminu izmantojums viennozīmīgi nav saistīts ar bioloģisko ražošanu. Neizmanto arī tādus terminus, tostarp terminus preču zīmēs, un praksi, kas, izmantoti marķējumā vai reklāmā, var maldināt patērētāju vai lietotāju, liekot domāt, ka produkts vai tā sastāvdaļas atbilst saskaņā ar Regulu Nr.834/2007 noteiktām prasībām.

 
Šo terminu izmantošana marķējumā vai reklāmā var maldināt patērētāju liekot domāt, ka produkts atbilst bioloģiskās lauksaimniecības regulas prasībām.
 
Pārtikas un veterinārais dienests veicot kontroli pārtikas aprites uzņēmumā, pārbauda šo principu ievērošanu un piemēro sodu gadījumos, ja uzņēmumam nav sertifikāts par atbilstību bioloģiskās lauksaimniecības regulai, bet tā nosaukumā, domēna nosaukumā, marķējumā vai dokumentos ir ietverti termini  „bio”, „eko” vai „organic”.



Avots: ZM

  

Vēl ziņas

Panāzijas virtuves restorāns RestBar eleganti svin pirmo jubileju
airBaltic Fārnboro aviācijas šovā demonstrē A220-300 lidmašīnu
RestBar Mo svinēs pirmo jubileju
Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu piedāvājumu
Sākusies pieteikšanās konkursam Latvijas 2018. gada pavārs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts