Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

14.04.2015

Par pārtikas aprites drošību izglītos pašvaldību izglītības un sociālās aprūpes iestāžu darbiniekus

Lai sniegtu plašāku informāciju un izglītotu par pārtikas aprites drošības jautājumiem, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sadarbībā ar Pasaules Veselības organizācijas Eiropas Reģionālo biroju un Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) aprīlī vairākās pašvaldībās organizēs seminārus „Pārtikas aprites drošība izglītības un sociālās aprūpes iestāžu ēdināšanas uzņēmumos”.
 
Semināri notiks Liepājā – 8.aprīlī, Daugavpilī – 14.aprīlī, Jelgavā – 16.aprīlī un Valmierā – 17.aprīlī un tajos aicināti piedalīties pašvaldību izglītības iestāžu un sociālās aprūpes iestāžu vadītāji, speciālisti, ēdināšanas bloku pārstāvji un citi interesenti.
 
Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, nedroša pārtika ir iemesls vairāk kā 2 miljonu cilvēku nāvei katru gadu. Pārtika, kas satur kaitīgās baktērijas, vīrusus, parazītus vai ķīmiskas vielas izraisa vairāk nekā 200 slimības, sākot no caurejas līdz pat onkoloģiskām saslimšanām.
 
SPKC epidemioloģiskās uzraudzības dati liecina, ka Latvijā trīs gadu laikā (no 2011. līdz 2013.gadam) ir reģistrēti 458 akūtu zarnu infekciju (AZI) uzliesmojumi ar 2605 saslimšanas gadījumiem. No tiem 82,5% AZI gadījumi reģistrēti izglītības iestādēs.
 
Avots:PVD

  

Vēl ziņas

Gaļas cenas Latvijā ietekmē patēriņa tendences Skandināvijā un Ķīnā
airBaltic Training Pilotu akadēmija sāk uzņemšanu
Lauku tūrisma uzņēmējdarbību apdraud negodīga konkurence un arvien pieaugoša birokrātija
Vai Latvijā ražotie sieri der restorānu ēdienkartē
PVD atklāj nelegālus medījumu gaļas produktu ražošanas uzņēmumus


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts