Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.04.2013

Par 37% pieaudzis pieprasījums pēc „Spilvā” ražotajiem „Latvijas lauku gurķiem”.

2013. gada sezonā „Spilva” plāno iepirkt gurķus par 50,1% vairāk
 
„Spilvas” ražoto „Latvijas lauku gurķu” krājumi izpirkti jau 2013. gada martā – ātrāk un lielākā apjomā nekā gadu iepriekš. Salīdzinot ar iepriekšējā gada 7 mēnešu posmu (septembris – marts), no 2012. gada septembra līdz martam „Latvijas lauku gurķi” pārdoti par 37% jeb 19 900 litriem vairāk. 

Lai nodrošinātu pieprasījuma izpildi, jaunajā 2013. gada dārzeņu sezonā „Spilvas” ražošanas vajadzībām paredzēts iepirkt 123,8 tonnas gurķu, kas ir par 50,1% vairāk nekā 2012. gada sezonā.

„Jaunā dārzeņu iepirkuma sezona saistībā ar laika apstākļiem Latvijā kavēsies aptuveni par 2 nedēļām. Iepirkumu sezonas sākumu plānojam ap 20. maiju, kad jau tradicionāli uzsāksim skābeņu iepirkumu, kas šogad ieplānots 109 tonnu apjomā,” informē „Spilvas” mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

Šosezon „Spilvas” ražotne plāno iepirkt ne mazāk kā 331,6 tonnas dārzeņu; taču šis nav galīgais apjoms, jo tajā vēl nav iekļauti mārrutku, pelēko zirņu, kā arī ogu iepirkuma apjomi, kas kļūst zināmi iepirkumu sezonas gaitā. Šobrīd zināmajās dārzeņu iepirkuma pozīcijās iepirkuma apjoma pieaugums veido 19,6%. Kopumā 2013. gada sezonā ir plānots iepirkt 123,8 tonnas gurķu, 109 tonnas skābeņu, 33,6 tonnas saldo piparu, 39,8 tonnas kabaču, 22,5 tonnas baklažānu, 2,2 tonnas diļļu u.c.

„Šogad ceram uz veiksmīgāku sadarbību ar piegādātājiem Latvijā un labākām pašmāju dārzeņu ražām. Iepriekšējā sezonā Latvijas zemnieki dārzeņus varēja salīdzinoši vieglāk un par augstāku cenu pārdot tirgū, jo nebija dārzeņu ražas gads. Tāpat 2012. gadā bija grūti saskaņot konkrētus piegādes apjomus un termiņus. Nereti bija gadījumi, kad laika apstākļu dēļ piegādes tika pārceltas par nedēļām, un konkrēto produktu pārstrāde būtiski aizkavējās. Tāpat bija „sastrēgumi”, kad vienā karstā nedēļā piegādātāji spēja nodrošināt nesalīdzināmi lielāku dārzeņu apjomu nekā iespējams pārstrādāt attiecīgajā laika posmā,” tā „Spilvas” mārketinga direktore.

„Lielāko daļu dārzeņu plānojam saņemt no zemniekiem Latvijā, taču atsevišķās dārzeņu grupās iepirkumi neizbēgami ārpus Latvijas. Piemēram, saldos piparus plānojam iepirkt Nīderlandē un Polijā. Arī daļu gurķu, kuru standarts ir 6-9 cm, paredzēts iepirkt Vācijā. Ar Latvijas piegādātāju nodrošināto dārzeņu kvalitāti esam apmierināti. Taču, līdzīgi kā lielā daļā iepriekšējo sezonu, ir problēmas ar attiecīgo izmēru gurķu piegādēm. Latvijā piegādātāji nelabprāt vēlas nodrošināt standartizmēra gurķu piegādes, t.i., 6 - 9 cm un arī 9 - 12 cm. Noteikts šāda izmēra gurķu apjoms nepieciešams pilnīgai burciņu piepildīšanai; un to nav iespējams paveikt ar liela izmēra gurķiem, ” skaidro „Spilvas” mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.



Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts