Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

04.11.2020

Pagarināts eko programmas termiņš: iedzīvotājiem iespēja nodot pārstrādei metāla virtuves piederumus


Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai un milzīgai interesei virtuves piederumu ražotāja Fissman ekoloģiskā programma vides piesārņojuma mazināšanai tiek pagarināta līdz 15.novembrim. 

Iedzīvotāji tiek aicināti neizmest atkritumos nolietotos, nevajadzīgos virtuves piederumus – pannas un katlus, bet nogādāt tos uz Fissman veikaliem, pretī saņemot iespēju iegādāties jaunu pannu par puscenu. Nodot pārstrādei var jebkura ražotāja, izmēra un veida pannas un katlus.

“Esam jau savākuši ap divām tonnām metāla virtuves piederumu, kurus nododam metāllūžņu pārstrādes uzņēmumam Tolmets, bet cilvēki turpina nest pannas un katlus, kā arī citus metāla virtuves piederumus, tāpēc nolēmām pagarināt vēl uz 15 dienām kampaņas termiņu,” stāsta Fissman Latvijas filiāles direktore Kristīne Ginķo.
Iedzīvotāji, galvenokārt, vēlas atbrīvoties no nevajadzīgām pannām, katli tiek nodoti trīs reizes mazāk. “Pandēmijas izraisītā krīze ir daudzus pamudinājusi pārkārtot dzīves, tostarp, veicot revīzijas savos mājokļos. Lai arī kvalitatīvi virtuves piederumi kalpo ilgi, tomēr arī to mūžs nav bezgalīgs.

Cilvēki atnesuši kopumā gandrīz 3 tūkstošus nolietoto pannu. Tas daudz ‘pastāsta’ par Latvijas iedzīvotāju gatavošanas paradumiem, proti, ceptas un sautētas maltītes acīmredzot ir lielā cieņā. Arī jaunas pannas tiek iegādātas daudz biežāk nekā katli vai citi virtuves piederumi. Priecājamies par cilvēku atsaucību un katru atkritumos neizmesto priekšmetu, kas tiks pārstrādāts un iegūs jaunu dzīvi,” uzsver “Fissman” pārstāve.    
Pannu un katlu utilizācijai tiek izmantota uzņēmuma Tolmets lūžņu smalcināmā iekārta, t.s. šreders (schredder). Tālāk pārstrādātie metāllūžņi tiek eksportēti uz tērauda ražotnēm visā pasaulē.




Kristīne Giņķo


 

  

Vēl ziņas

Uz Ziemassvētkiem laiž klajā īpašu Rīgas Melno Balzamu ar šokolādes un piparmētru garšu
Eksperti: Latvijā būtu jāveicina bioloģiskās pārtikas ražošana un patēriņš
Birštonas kūrorts karantīnas laikā piedāvā apvienot attālināto darbu un atpūtu
Liepājas uzņēmums “Tiamo grupa” atver vēl vienu Čili Pizza Rīgā
Uzturs ārpus mājas un maltīšu regularitāte – pētījumā noskaidroti galvenie bērnu uztura izaicinājumi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts