Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.08.2019

Omāru vēsture

Omāri ne vienmēr ir bijuši dārgi izsmalcinātas ēdienkartes produkti, kuri jāpasūta brīžos, kad kāds maksā tavā vietā. Omāri ilgu laiku tika uzskatīti par zemas klases pārtiku, ko cilvēkiem ar labu gaumes izjūtu ēst neklātos. Piemēram, 17. gadsimtā omāri tika pasniegti kā barība cietumniekiem, bet 19. gadsimtā ar omāriem baroja kaķus. Šie vēžveidīgie tika uzskatīti par atkritumos metamu produktu!

Puskilograms omāru bundžā 19. gadsimtā ASV maksāja 11 centus, bet tajā pašā laikā bundža pupiņu maksāja 50 centu. Omāru cena sāka pieaugt mazliet vēlāk, kad luksusa vilcienu kabīnēs sāka piedāvāt ēdienu saviem pasažieriem. 


Līdz gadsimta beigām omārs sāka ieņemt vietu cilvēku ēdienkartē un vairs netika uzskatīts par kaķu barību. 1920. gados omāri beidzot tik atzīti par derīgiem smalkos restorānos un tika pasniegti "Lielā Getsbija" stila ļaudīm. 

Omāri kļuva dārgāki, bet līdz mūsdienu cenas pieaugumam vēl bija tāls ceļš ejams.

Mūsdienās omāra aptuvenā cena ir 8 eiro par puskilogramu, un nabaga kaķīši vairs nemielojas kā kādreiz. Cietumnieki par omāriem vakariņās vairs pat nesapņo.

Horeca








  

Vēl ziņas

Pārtikas uzņēmumi aicināti pieteikt vegāniskus produktus Gada augu produkts 2023
Vēl līdz 31.maijam iespēja nodot pārstrādei metāla virtuves piederumus
Pārgājienu aktīvās sezonas jaunumi
Kuldīgā tiek atjaunota garda tradīcija "Kūka + kafija"
Fazer Bakery Baltic apsver iespēju koncentrēt ražošanu Ogrē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts