Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.08.2019

Omāru vēsture

Omāri ne vienmēr ir bijuši dārgi izsmalcinātas ēdienkartes produkti, kuri jāpasūta brīžos, kad kāds maksā tavā vietā. Omāri ilgu laiku tika uzskatīti par zemas klases pārtiku, ko cilvēkiem ar labu gaumes izjūtu ēst neklātos. Piemēram, 17. gadsimtā omāri tika pasniegti kā barība cietumniekiem, bet 19. gadsimtā ar omāriem baroja kaķus. Šie vēžveidīgie tika uzskatīti par atkritumos metamu produktu!

Puskilograms omāru bundžā 19. gadsimtā ASV maksāja 11 centus, bet tajā pašā laikā bundža pupiņu maksāja 50 centu. Omāru cena sāka pieaugt mazliet vēlāk, kad luksusa vilcienu kabīnēs sāka piedāvāt ēdienu saviem pasažieriem. 


Līdz gadsimta beigām omārs sāka ieņemt vietu cilvēku ēdienkartē un vairs netika uzskatīts par kaķu barību. 1920. gados omāri beidzot tik atzīti par derīgiem smalkos restorānos un tika pasniegti "Lielā Getsbija" stila ļaudīm. 

Omāri kļuva dārgāki, bet līdz mūsdienu cenas pieaugumam vēl bija tāls ceļš ejams.

Mūsdienās omāra aptuvenā cena ir 8 eiro par puskilogramu, un nabaga kaķīši vairs nemielojas kā kādreiz. Cietumnieki par omāriem vakariņās vairs pat nesapņo.

Horeca








  

Vēl ziņas

Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkurss Jaunais Maiznieks 2019
SPI grupas izšķirošā uzvara Stolichnaya preču zīmes strīdā
13. novembrī seminārs-Kā izplatīt vietējo pārtiku Bizness-Biznesam tīklā
No 5.-7. februārim Berlīnē notiks starptautiskā augļu un dārzeņu loģistikas nozares izstāde
Zināmi sacensību Monin Junior Cup 2019 uzvarētāji


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts