Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.09.2012

Noteikts „Latvijas Atzītākais medus 2012”

17. starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2012” 5. septembrī tika sumināti konkursa “Latvijas atzītākais medus 2012” uzvarētāji. Par pircēju mīlētāko medu kļuva SIA „Deiva” dažādu ziedu medus, iegūstot visvairāk apmeklētāju balsis un izstādes „Riga Food 2012” zelta medaļu.

Savukārt, 2.vietu un „Riga Food 2012” sudraba medaļu ieguva biškopja Jāņa Sulutaura, kurš pircējiem vairāk pazīstams kā Daugmales Jānis, ievāktais griķu viršu medus. 3. vietu un bronzas medaļu ieguva biškope Sigita Stafecka no Madonas novada ar dažādu ziedu medu. 

Konkursa vērtēšana notiks 25. augustā „Piena, maizes un medus svētku” ietvaros, kur par žūrijas locekli un medus degustētāju varēja kļūt ikviens pasākuma apmeklētājs. Lai noskaidrotu „Latvijas atzītāko medu”, degustācijā un balsojumā piedalījās ap 1000 balsotāju. 

Atkarībā no laika apstākļiem, gadā Latvijā tiek ievākts aptuveni 700–2000 tonnas medus, par ko rūpējas 3000 biškopju.

Konkursu rīkoja latvijas Biškopības biedrība (LBB) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. LBB ir viena no lielākajām lauksaimniecības organizācijām Latvijā, kas apvieno ne tikai biškopjus, bet arī citu lauksaimniecības nozaru pārstāvjus, kopā vairāk kā 2340 biedru.

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2012” notiks no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. 

Vairāk: www.rigafood.lv  www.strops.lv
Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore



  

Vēl ziņas

ATTA CENTRE ievieš iekšējās paškontroles protokolu ATTA CLEAN
Amber Beverage Group iegādājas agaves laukus Meksikā
airBaltic atsāk lidojumus no Rīgas uz deviņiem galamērķiem
Pasaules delikateses – indiešiem skudras, tasmāņiem zivs viskijā
Maxima, ZM, lauksaimnieki un pētnieki aicina samazināt PVN


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts